Vier gemeenten genomineerd voor niet roken-prijs

Nederlands astma fonds

Vooraankondiging

's Hertogenbosch, Den Haag, Winterswijk en Zoetermeer genomineerd voor de Gerbera Award.

Den Haag, 24 mei - Op 31 mei is het Wereld Niet Roken Dag. Op deze dag brengen STIVORO, Partnership Stop met Roken, Ministerie van VWS, Astma Fonds, KWF Kankerbestrijding, en de Nederlandse Hartstichting op positieve wijze niet-roken onder de aandacht. Dit jaar staat deze dag in Nederland in het teken van tabaksontmoediging in het lokaal gezondheidsbeleid.
Sinds 5 jaar wordt de Gerbera Award jaarlijks op Wereld Niet Roken Dag uitgereikt aan een organisatie of persoon die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor het bevorderen van het niet-roken. Dit jaar zijn de Gemeenten 's Hertogenbosch, Den Haag, Winterswijk en Zoetermeer genomineerd vanwege hun inspanningen om een goed lokaal tabaksontmoedigingsbeleid te voeren.
Op 31 mei 2006 van 15.30 - 18.00 uur wordt op het ministerie van VWS in Den Haag een debat georganiseerd door het Comité Wereld Niet Roken Dag. Het debat zal gaan over de grenzen en mogelijkheden van lokaal tabaksontmoedigingsbeleid. De uitgenodigde debaters, waaronder voormalig minister van VWS Mw. Dr. Els Borst, zijn goed thuis in het onderwerp en hebben een uitgesproken mening. Aan het eind van dit debat zal de winnaar van de Gerbera Award bekend worden gemaakt. Directeur van STIVORO Lies van Gennip zal dit jaar de Gerbera Award uitreiken.

Meer informatie kunt u vinden op www.wereldnietrokendag.nl of u kunt contact opnemen met Coen Berends van het Astma Fonds, telefoon 033 434 12 44 of e-mail coen.berends@astmafonds.nl