Politie Twente

Onderwerpen in Onder de Loep van donderdag 25 mei 2006. (1e uitzending 18.21 uur (daarna herhalingen om de twee uur tot vrijdagmorgen 09.21 uur).

. Hengelo
Op 27 april werd het personeel van een cafetaria aan de Twekkelerweg in Hengelo(O) overvallen door twee mannen. Beiden hadden een pistool en droegen een bivakmuts. Een werkgeefster werd achter de toonbank op de grond gedrukt en haar werd een pistool tegen het hoofd gedrukt. De daders hebben twee kassalades met daarin de dagopbrengst buit gemaakt. Beelden van de cafetaria en omgeving worden getoond waarbij een getuigenoproep wordt gedaan.

. Almelo
Woensdagavond 10 mei werd door een getuige gezien dat door een bewoner aan de Platanenstraat in Almelo een kluis werd opengebroken. Deze man werd aangehouden en de kluis in beslag genomen. De politie wil nu graag de herkomst van de kluis weten. Foto's van de kluis worden getoond.

. Hardenberg
In de nacht van 24 op 25 april 2006 werd een inwoner van Hardenberg overvallen. Nadat aangever na aanbellen, zijn voordeur opende, werd hij geconfronteerd met twee gemaskerde mannen (bivakmuts) die bij hem de woning trachtten binnen te dringen. De eerste overvaller had een mes en stak aangever in zijn hand. Het lukte aangever de daders buiten de deur te houden. Hierbij bleef een schoen van een van de daders achter. Foto's van deze schoen worden in de uitzending getoond.

. Zwolle
In een betrekkelijk kort tijdsbestek vonden in Zwolle in dezelfde omgeving een drietal berovingen op vrouwen plaats. Op zondag 7 mei te omstreeks 23.00 uur werd een vrouw onder bedreiging van een pistool gedwongen te pinnen aan de Bachlaan te Zwolle en moest het gepinde geld afgeven. Op woensdag 10 mei te omstreeks 03.00 uur, werd een jonge vrouw door twee mannen tot stoppen gedwongen. Zij werd gedwongen mee te gaan naar de pinautomaat aan de Bachlaan en moest daar pinnen. Er stond echter niets op haar rekening. In de nacht van 18 op 19 mei is ook een vrouw beroofd. Zij werd onder bedreiging van een mes gedwongen te pinnen aan het Straussplein en moest het gepinde geld afstaan. In allen bovenstaande gevallen komt een van de signalementen meermalen naar voren, zodat mogelijk dezelfde persoon zich schuldig maakt aan de berovingen van vrouwen in de nachtelijke uren in Zwolle. Signalement: Leeftijd ongeveer 25 jaar, lengte 1.70 tot 1.75, negroïde type, platte neus, sprak met Antilliaans accent Van de eerste beroving op zondagavond 7 mei is een reconstructie gemaakt.

. Zwolle
Op maandag 8 mei te omstreeks 14.00 uur werd de eigenaresse van een winkeltje aan de Sassenstraat te Zwolle overvallen. De vrouw werd onder bedreiging van een pistool gedwongen het geld uit de kassa af te geven. De overvaller maakte een koelbloedige en zelfverzekerde indruk. In de uitzending worden beelden met daarin een getuigenoproep getoond.

Tips kunnen in deze uitzending gegeven worden via het gratis nummer: 0800-4555555.
Eventueel anoniem via Bel M 0800-7000.

-----------------------

( Twente-IJsselland

"Onder de loep"


---- --