Politieberichten Rijn & Venen, 10.10 uur

Utrecht, 24-05-2006

Dodelijk ongeval

WOERDEN Op dinsdag 23 mei kwam een 10-jarig jongetje om bij een ongeval.

Rond 15.45 uur bracht een 55-jarige vrouw uit Bodegraven met een taxibusje een jongen naar zijn woning aan de Jasmijnlaan en liet de jongen uitstappen. Op dat moment waren enkele kinderen, waaronder een 10-jarige jongen uit Woerden, daar op een grasveldje aan het voetballen. De bal kwam onder het taxibusje terecht. De 10-jarige jongen wilde de bal aan de voorzijde onder de bus vandaan halen en kroop iets onder het voertuig. Net op dat moment trok de bestuurster op. Zij merkte dat zij ergens overheen reed en stopte direct. Daarbij bleek dat het slachtoffer halverwege onder het busje lag.

De komst van ambulance, brandweer en politie mocht niet meer baten. Het jongetje overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Door de Regionale Verkeersdienst is een onderzoek ingesteld.

Aanhoudingen in brand gestoken invalidenkar

MAARSSEN - De politie heeft dinsdag 23 mei twee mannen uit Maarssen aangehouden op verdenking van het stelen en in brand steken van een invalidenkar.

De invalidenkar werd in de nacht van 27 op 28 april weggenomen uit het portiek van een flat in Bisonspoor en vervolgens in brand gestoken. Naar aanleiding van getuigenverklaringen heeft de politie een 18-jarige en een 21-jarige man aangehouden. Zij hebben beiden een bekentenis afgelegd.

Jongetje gewond

WILNIS Op dinsdag 23 mei raakte een fietsertje gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 12.15 uur reed een 36-jarige automobiliste uit Wilnis over de Rietvoorn in de richting van de Veenweg. Een 7-jarige jongetje uit Wilnis reed met zijn fietsje over de Zeelt in de richting van de Rietvoorn. Op de t-kruising Rietvoorn-Zeelt verleende de automobiliste geen voorrang aan het voor haar van rechts komende jongetje, met een aanrijding tot gevolg.

Het jongetje is met een gebroken linkerbeen naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht.