Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Rita Verdonk: "Ik houd van kip, want ik ben gek op kluiven!"

Tim Stokbroeckx (11 jaar) interviewt Rita Verdonk voor Nationale Kids TV.

Amsterdam, 24 mei 2006

Waarom wilt u de baas worden van de VVD? Wat is uw lievelingseten? Zit u ook wel eens op de MSN? Wat vindt u van de veiligheid in Nederland? Vindt u dat er geen buitenlanders Nederland meer binnen mogen komen? Vindt u het niet moeilijk om beslissingen te nemen zoals bij Taida Pasic of Kalou?

Rita Verdonk is gek op kluiven, voelt zich onveilig door haar baan, wil Hillary Clinton interviewen, zou liever buiten willen werken, neemt haar lenzen mee naar een onbewoond eiland en vindt Minister Zalm de leukste Minister. Woensdag 31 mei rond 14.00 uur op Jetix: een bijzondere uitzending van Nationale Kids TV met daarin het openhartige interview van de 11-jarige Tim met Minister Rita Verdonk.

Vervolg in de Nationale Kinderkrant
Het interview met Minister Verdonk is op woensdag 31 mei rond 14.00 uur te zien in Nationale Kids TV op Jetix. Die avond wordt ook de uitslag van de VVD lijsttrekkerverkiezing bekend gemaakt. De herhaling van het programma wordt op zaterdag 3 juni uitgezonden op Jetix. Vanaf woensdag 7 juni is het item terug te zien via de knop 'Uitzending gemist' op www.nationalekidstv.nl. Het interview met Minister Verdonk staat ook in de Nationale Kinderkrant die op 18 mei is verschenen op ruim 1.000 basisscholen die een abonnement hebben op de krant. Het vervolg van dit interview is terug te vinden in de rubriek Politiek op www.nationalekinderkrant.nl.

Nationale Kids TV
In Nationale Kids TV gaat presentator Leon Krijgsman iedere week langs bij een school in een provinciehoofdstad. De scholen strijden tegen elkaar in de Vlaggenrace. Kids uit groep 7 en 8 moeten zoveel mogelijk vlaggen scoren. Daarnaast veel tips & tricks om te gekke dingen met je computer te doen, informatie over de leukste beroepen, een interactief verkeersjournaal, kinderen die als star reporter bekende Nederlanders interviewen, kinderen met een toptalent die op TV laten zien wat zij kunnen en een kijkje achter de (technische) schermen bij te gekke pretparken en attracties.

Crossmediaal concept
Nationale Kids TV is een crossmediaal concept. De diverse onderdelen uit het televisieprogramma komen terug in de Nationale Kinderkrant (in print en online) en via de website www.nationalekidstv.nl.

De Nationale Kinderkrant
De Nationale Kinderkrant bestaat sinds 2001 en wordt op dit moment 8 x per jaar verspreid op ruim 1.000 basisscholen in Nederland en via individuele abonnees. Het bereik van het medium is 300.000 kinderen, leerkrachten en ouders/verzorgers per uitgave.

Mede mogelijk gemaakt door
Nationale Kids TV wordt geproduceerd door Visible TV in opdracht van KidsCom. Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door Kennisnet, OTIB, Terre des Hommes en het Ministerie van Verkeer & Waterstaat.

-Einde bericht-

(

Ingezonden persbericht