Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu

2006

KiesBeter.nl nu ook per telefoon 24 mei 2006

KiesBeter.nl is nu ook telefonisch bereikbaar voor vragen over zorg en gezondheid. Het kiesBeter Informatiepunt geeft antwoord op vragen als: wat houdt mijn aandoening in? Wat voor behandelingen zijn mogelijk? Waar kan ik terecht? Moet ik bijbetalen? Of wat zijn mijn rechten bij een medische fout?

Het kiesBeter Informatiepunt is elke werkdag bereikbaar van 09.00 tot 18.00 uur via 0900-1237890 ( 0,30 per minuut). De medewerkers van het Informatiepunt raadplegen de website kiesBeter.nl en kunnen mensen doorverwijzen. Ook degene die er zelf niet uitkomt op de site kan het kiesBeter Informatiepunt bellen.

Kwaliteit vergelijken
De website kiesBeter.nl wordt voortdurend verder uitgebreid met informatie die mensen helpt bij hun keuzes op het gebied van zorg en gezondheid. Onlangs zijn prestatiegegevens van de ziekenhuizen aan de site toegevoegd die de Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft verzameld. Zo kan iedereen de kwaliteit vergelijken van ziekenhuizen in de buurt. Bijvoorbeeld aan de hand van het aantal patiënten met doorligwonden, wat veel zegt over de kwaliteit van de verpleegkundige zorg. Ook zijn de ziekenhuizen toegevoegd die gespecialiseerd zijn in één groep patiënten, zoals revalidatiecentra, epilepsiecentra en dialysecentra.

Wat dekt uw polis?
Iedereen die met een zorgverlener te maken krijgt (bijvoorbeeld een specialist of fysiotherapeut) kan op kiesBeter.nl nagaan, wat de financiële consequenties zijn. Dus wat er vergoed wordt en of er bijbetaald moet worden. Wie op zoek moet naar een zorgverzekering (bijvoorbeeld wie 18 wordt), kan op basis van eigen wensen en behoeften een selectie maken uit alle zorgverzekeringen. En die polissen vergelijken.

KiesBeter.nl
KiesBeter.nl is een product van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). De opdrachtgever is het Ministerie van VWS (Volksgezondheid, Welzijn en Sport). De site wordt ontwikkeld in samenwerking met vele andere organisaties in de zorg. Het kiesBeter Informatiepunt is ondergebracht bij Stichting Korrelatie, die veel ervaring heeft met beantwoording van publieksvragen en het zonodig doorverwijzen naar zorgverleners.

Links:
http://www.kiesbeter.nl/
http://www.korrelatie.nl/

Postbus 1, 3720 BA Bilthoven, T:030-2749111, F:030-2742971