Politieberichten district Lekstroom, 10.15 uur

Utrecht, 24-05-2006

Eigen velgen gestolen

NIEUWEGEIN Op dinsdag 23 mei bleken autovelgen niet te worden gestolen, maar bleek er van relatieproblemen sprake te zijn.

Rond 21.50 uur zag een getuige dat op het Colijnpark door twee mannen enkele stenen onder een auto werden geschoven en dat zij met de velgen aan de slag gingen. Zij ging er van uit dat de mannen de velgen wilden stelen en belde de politie.

Toen politiemensen ter plaatse kwamen, troffen zij de auto ontdaan van zijn velgen aan en de verdachten waren gevlogen. Aan de hand van het kenteken hun de auto van werd naar hen uitgekeken. Politiemensen kregen geen contact met de tenaamgestelde van de auto zonder velgen en lieten het voertuig daarom wegslepen. De auto met de verdachten werd niet meer aangetroffen.

Rond 00.30 uur kwam de Rotterdamse eigenaar van de auto zonder velgen aan het politiebureau. Hij meldde dat zijn auto van het Colijnpark was verdwenen. Een politieman vertelde hem het bovenstaande. Daarop verklaarde de Rotterdammer dat hijzelf (!) degene was die, die avond de velgen had gedemonteerd. De man bleek een dag eerder ruzie met zijn vriendin te hebben gehad. Zij had daarop de banden van zijn auto lek gestoken. Daar hij zich haar kwaadheid kon voorstellen, had hij daar geen aangifte van gedaan. Om de banden te laten repareren, had hij de velgen gedemonteerd en weggebracht om te laten repareren. Toen hij vervolgens op de plek terugkwam waar hij zijn van de velgen ontdane auto had achtergelaten, bleek deze te zijn verdwenen en zodoende was hij op het politiebureau terecht gekomen.