Atradius en Tokio Marine zetten joint venture op in Japan

Atradius

Amsterdam, 24 mei 2006 - Nederlands grootste kredietverzekeraar Atradius Credit Insurance N.V. en Tokio Marine & Nichido Fire Co., Ltd. maken bekend een joint venture service organisatie te starten die beide ondernemingen ondersteunt bij het aanbieden van exportkredietverzekeringen aan bedrijven in Japan. De nieuwe organisatie, met de naam Tokio Marine Nichido en Atradius Credit Management Co. Ltd., heeft Tokio als vestigingsplaats en is voor 50% eigendom van Atradius Credit Insurance N.V. en voor 50% van Tokio Marine & Nichido Fire Co., Ltd. In april 2005 zijn Atradius en Tokio Marine & Nichido Fire al een samenwerkingsverband overeengekomen voor de ontwikkeling van de exportkredietverzekeringsmarkt in Japan.

Wilfried Verstraete, voorzitter van de Raad van Bestuur van Atradius zegt: 'Dit is onderdeel van onze groeistrategie in Azië en een belangrijke uitbreiding van onze aanwezigheid in Japan naast de activiteiten van onze lokale vestiging. Atradius heeft zowel veel kennis en expertise op het gebied van exportkredietverzekering als informatie over meer dan 45 miljoen bedrijven wereldwijd. Tokio Marine & Nichido Fire heeft een uitgebreid distributienetwerk en geniet een goede reputatie in de Japanse markt. Deze factoren samen vormen een uitstekend uitgangspunt van waaruit wij een snelle ontwikkeling en groei in de Japanse exportkredietverzekeringsmarkt kunnen bewerkstelligen.'

De joint venture organisatie, die zowel medewerkers van Tokio Marine & Nichido Fire als Atradius in dienst heeft, draagt zorg voor de exportkredietverzekeringspolissen die door ofwel Tokio Marine & Nichido Fire of Atradius verstrekt zijn aan in Japan gevestigde ondernemingen. Deze joint venture wordt geleid door twee directeuren, voorzitter Junichi Sekiguchi (van Tokio Marine & Nichido Fire), en Bert van Haagen (van Atradius) die als plaatsvervangende voorzitter de dagelijkse leiding heeft over deze nieuwe joint venture.

Over Atradius
Atradius is een van 's werelds grootste kredietverzekeraars met premie-inkomsten van EUR
1,2 miljard en een mondiaal marktaandeel van 24 procent. Het bedrijf verzekert jaarlijks handel ter waarde van EUR 350 miljard tegen het risico van non-betaling en biedt tal van producten variërend van kredietverzekeringen tot incasso.

Met 3.400 medewerkers en meer dan 90 kantoren in 40 landen, heeft Atradius toegang tot kredietinformatie van meer dan 45 miljoen ondernemingen wereldwijd en geeft 12.000 kredietlimietbeslissingen per dag. Atradius heeft een A rating van Standard & Poor's (vooruitzicht stabiel) en A2 van Moody's (vooruitzicht stabiel). Meer informatie is te vinden op www.atradius.nl

Over Tokio Marine & Nichido Fire
Tokio Marine & Nichido Fire Insurance Co. Ltd (TMNF) is Japans grootste niet-levensverzekering aanbieder. Tokio Marine & Nichido Fire Insurance Co. Ltd. is op 1 oktober 2004 gefuseerd met Nichido Fire & Marine Insurance Co., Ltd en is eigendom van Millea Holdings, Inc. Het bedrijf heeft een AA-rating van Standard & Poor's en een Aa2 van Moody's.

Voor meer informatie
Atradius
Marijke van Hooren
Tel. +31 (0)20 553 2260
Mobiel +31 (0)6 53 79 58 67
marijke.van.hooren@atradius.com

Carlinda Lengkeek
Tel. +31 (0)20 553 2394
Mobiel +31 (0)6 222 074 94
carlinda.lengkeek@atradius.com