Provincie Overijssel

Topondernemers vieren lente in Overijssel

Topondernemers uit de provincie Overijssel en daarbuiten vierden maandag de lente in Overijssel op Kasteel Het Nijenhuis te Heino. Commissaris van de Koningin mr. Geert Jansen had hen uitgenodigd, omdat zij allen een bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven, wonen, werken, leren en ontspannen in Overijssel.

Op het gebied van veiligheid, zoals prof. mr. Pieter van Vollenhoven, praktijkhoogleraar Risk Management aan de Universiteit van Twente. En zoals staatssecretaris mr. Pieter Van Geel, die een flinke impuls gaf voor de sanering van asbest in Overijssel. Maar ook Jeroen Krabbe; wereldberoemd als acteur, regisseur en schilder, die Salland â waar hij met zijn vrouw Herma al 32 jaar lang een tweede huis bewoont â onlangs in â De Kampioenâ betitelde als âde meest fantastische plek op de wereldâ. Overijssel stond al op nummer 1 door de verkiezing van het nationale park De Weerribben als de mooiste plek van Nederland. Maar sinds 2006 vind je dus ook de mooiste plek van de wereld in Overijsselâ¦

Kwaliteit staat bij het provinciebestuur van Overijssel hoog op de agenda. Commissaris van de Koningin Geert Jansen riep de aanwezige gasten op om â ieder in hun eigen sector - hieraan een bijdrage te blijven leveren. In het openbaar bestuur, de wetenschap, het bedrijfsleven, de cultuursector, de landbouw, de zorg; maar ook politie, justitie, hulpverlening; enz. De gasten werden onthaald op een prachtig concert van zangers en zangeressen van de Nationale Reisopera en een diner van Jonnie en Thérèse Boer van het Zwolse driesterrenrestaurant De Librije. Het evenement begon buiten onder een stralendblauwe lentehemel. Het eindigde in een zware onweersbui, die onmiddellijk deed denken aan de verfilming op Kasteel Het Nijenhuis van het boek 'De ontdekking van de hemel' van Harry Mulisch, onder regie van Jeroen Krabbé. Maar toen was iedereen binnen. Ook Jeroen Krabbé, die zich prima vermaakte met de Sallanders, de Twenten en alle anderen die Overijssel een warm hart toedragen.