Gemeente Enschede

Sfeer ondanks regen goed op Balenfestival

woensdag 24-05-2006

Regen, regen en nog eens regen, maar dat weerhoudt de Architects of Air er niet van om vandaag haar tent op te slaan aan de Lonnekerspoorlaan in Roombeek. Een in allerijl neergelegde houten vloer van 2000m² zorgt er voor dat iedereen gewoon met droge sokken naar binnen kan. De sfeer is ondanks het weer goed.

De voorbereidingen voor het opzetten van Ixilum, het object van de Architects of Air, zijn sinds vanochtend vroeg in volle gang. Halverwege de ochtend wordt de tent opgeblazen en om 16.00 uur kunnen de eerste bezoekers naar binnen. Vandaag worden ook de personal media-units van Planetart in de Lasonderbleek gezet. De kotjes en krotjes met eet-en snoepkunstwerken zijn vanwege de natte grond verplaatst van de kavels aan de Museumlaan naar de Museumlaan zelf. Het internationaal symposium van het Dutch Art Institute, afgelopen maandag en dinsdag was een groot succes.

Expositie VBVR van het Rijksmuseum Twenthe heeft sinds zaterdag ruim 550 bezoekers getrokken. Een verrassende mix van zo'n 650 mensen uiteenlopend van loungende studenten tot oudere buurtbewoners en mensen uit de bouw hebben de cyberbar en het mediacafé bezocht. Op de expositie in het net opgeknapte Transformatorhuisje aan de Blijdensteinlaan en de expositie van Europan aan de Roomweg zijn ongeveer 150 geïnteresseerden afgekomen. Het mobiele hotel opent vandaag de deuren en heeft voor vannacht nog slechts 2 slaapplekken beschikbaar.


---