Gemeente Stadskanaal

Gemeenteraadsvergadering

De raad vergadert op maandag 29 mei 2006. Dit begint om 19.00 uur. De vergadering van de raad is openbaar en u wordt van harte uitgenodigd om de vergadering te bezoeken.

Op de agenda staat:
Opiniërend:

* Notitie uitvoering motie gemeenteraad d.d. 27 juni 2005 betreffende de Verordening speelautomatenhal
* Brief Vereniging van eigenaren Stadshart betreffende afvalstoffenverordening en Diftar

* Brief PON betreffende project 'De staat van de gemeente'.

Voorjaarsnota 2006:

* Kaders komende begroting (opiniërend)

* Suppletoire begroting (besluitvormend

Besluitvormend zonder debat:

* Vaststellen Financiële verordeningen gemeente Stadskanaal 2006 en Controleverordening gemeente Stadskanaal 2006
* Begroting 2007 en meerjarenperspectief 2008/2010 Intergemeentelijke Kredietbank Stadskanaal-Veendam
* Straatnaamgeving.

De stukken, behorende bij deze agenda, liggen ter inzage in het publieksbureau in het gemeentehuis.

Ruimtelijke ordening

De burgemeester van de gemeente Stadskanaal maakt bekend, dat met ingang van 24 mei 2006 gedurende zes weken bij het team bouw, milieu en bijzondere wetten, Raadhuisplein 1 in Stadskanaal ter inzage ligt:
* het verzoek van de heer H. Wubs, Veenhofsweg 66 in Alteveer om vrijstelling voor het verbouwen van de woning op het perceel Veenhofsweg 66 in Alteveer.

Vrijstelling wordt gevraagd volgens artikel 19, tweede lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Burgemeester en wethouders hebben het voornemen de vrijstelling te verlenen.

Ook ligt ter inzage:

* het verzoek van de heer J. Platje, Vinkenhof 35 in Stadskanaal om vrijstelling voor het vergroten van de bestaande aan- en uitbouw op het perceel aan de Vinkenhof 35 in Stadskanaal.

Vrijstelling wordt gevraagd volgens artikel 19, derde lid van de Wet op de ruimtelijke Ordening. Burgemeester en wethouders hebben het voornemen de vrijstelling te verlenen.

Als u het niet eens bent met deze voornemens, dan kunt u uw zienswijze schriftelijk van 25 mei t/m 5 juli 2006 aan burgemeester en wethouders kenbaar maken. Voor nadere informatie over dit bouwplan kunt u contact opnemen met bouw, milieu en bijzondere wetten, de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Rectificatie over vaststelling bestemmingsplan Onstwedde, Alteveer en Mussel

Burgemeester en wethouders van Stadskanaal maken bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 24 april 2006 het bestemmingsplan "Onstwedde, Alteveer en Mussel" (OAM) gewijzigd heeft vastgesteld. Het plangebied omvat globaal de dorpen Onstwedde (inclusief Tange), Alteveer en Mussel. Met het bestemmingsplan wordt onder meer beoogd de planologisch juridische regeling voor het gebied te actualiseren en te uniformeren. Het plan gaat de nog geldende planologische regelingen voor het gebied vervangen.

De door de raad ten opzichte van het ontwerp van het plan aangebrachte wijzigingen hebben betrekking op de volgende onderdelen:
* hoofdstuk 5.2. van de toelichting is tekstueel aangepast
* de artikelen 2; 8.1; 9.3; 10.2; 21.2 en 30 zijn gewijzigd
* de op de plankaart aangegeven bestemming van de percelen Boslaan 50; Musselweg 65; Beumeesweg 30a, 93 en 144; Dorpsstraat 50; Dorpsstraat tussen 86a en 88; Brink 11 en de Hörn 4 zijn gewijzigd

De wijzigingen zijn samengevat in een bijlage bij het besluit van de raad.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan OAM en de hierbij behorende stukken liggen met ingang van maandag 29 mei 2006 gedurende zes weken bij het publieksbureau, Raadhuisplein 1 in Stadskanaal ter inzage (op donderdagavond tot 20.00 uur). Het bestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen op de website www.stadskanaal.nl, onder wonen en leven, hoofdstuk plannen en projecten.

Gedurende de bovengenoemde termijn van zes weken kan degene die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende die aantoont daar redelijkerwijs niet toe in staat te zijn geweest, schriftelijk of mondeling bedenkingen inbrengen bij Gedeputeerde Staten van Groningen. Schriftelijke bedenkingen kunt u sturen naar Postbus 630, 9700 AP Groningen. Voor mondelinge bedenkingen kunt u contact opnemen met de provincie, telefoonnummer (050) 316 44 74 of (050) 316 47 92. Ook een ieder die bedenkingen heeft tegen de door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen kan daartegen bedenkingen inbrengen bij Gedeputeerde Staten.

Bouwplannen

Er zijn lichte en reguliere bouwvergunningen met ieder een eigen beslissingstermijn. Deze termijnen zijn voor een lichte bouwvergunning 6 weken en voor een reguliere bouwvergunning 12 weken.

In de periode van 12 mei t/m 17 mei 2006 zijn de volgende aanvragen om een vergunning ingediend.

Stadskanaal

* Stelmaker 32, voor het tijdelijk veranderen van kantoor/kantine in woonruimte, d.d. 15 mei

* Flevolaan 2, voor het plaatsen van een berging/overkapping, d.d. 16 mei

* Lichtboei 15, voor het bouwen van een woning met garage, d.d. 17 mei.

Musselkanaal

* Telefoonweg 21, voor het bouwen van een berging, d.d. 12 mei.

Mussel

* Musselweg 43, voor het plaatsen van een reclamezuil en een lichtbak, d.d. 12 mei.

De rayonarchitect van de welstandscommissie komt op de maandag van alle even weken om 13.30 uur. Deze bijeenkomsten zijn openbaar. De uitslag van het welstandsadvies is op de oneven weken op maandag van 16.00 tot 17.00 uur op te vragen bij de heer J. de Vries, T (0599) 631 436.

Voor nadere informatie over deze bouwplannen kunt u contact opnemen met bouw, milieu en bijzondere wetten, de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Drank-en Horecawet

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij voornemens zijn vergunning ingevolge de Drank- en Horecawet met daaraan verbonden beperkingen inzake ongewenste mededinging ex artikel 4 van de wet te verlenen aan:

* Stichting Welstad Stadskanaal voor de volgende inrichtingen:De Spont, Ghandiplein 3 Stadskanaal

* De Kameleon, Willem Diemerstraat 2 Musselkanaal
* De Bolster, Boslaan 46 Onstwedde.

De ontwerpbeschikking kunt u inzien in het publieksbureau gedurende de periode 24 mei 2006 tot en met 5 juli 2006 op maandag t/m woensdag van 9.00 uur tot 16.00 uur, donderdag van 9.00 uur tot 20.00 uur en op vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur, alsmede buiten kantooruren volgens telefonische afspraak.
Belanghebbenden kunnen hun zienswijze ten aanzien van de ontwerpbeschikking tot 29 juni 2006 naar voren brengen hetzij mondeling, hetzij schriftelijk aan burgemeester en wethouders, Postbus 140, 9500 AC Stadskanaal.

Voor nadere inlichtingen: mevrouw A. van Eck, T (0599) 631 545.

Gewijzigde openingstijden

Op 25 mei (hemelvaartsdag) en 26 mei zijn het gemeentehuis en de A22, het bedrijfsverzamelgebouw aan de Aziëlaan 22, gesloten. Het gemeentehuis is vrijdag 26 mei van 9.00 tot 10.00 uur uitsluitend geopend voor aangifte van overlijden.

Gewijzigde vuilophaaldagen rond de feestdagen

Op donderdag 25 mei (Hemelvaartsdag) is de gemeentelijke afvalverwerking gesloten en wordt er geen huisvuil opgehaald. De donderdagroute wordt op zaterdag 27 mei gereden.

Wet Voorzieningen Gehandicapten, Verhuizen en Levensloop

Op grond van de Wet voorzieningen gehandicapten (Wvg) kan soms een vergoeding voor verhuiskosten worden verstrekt. Dit kan, als de verhuizing noodzakelijk is door een opgetreden handicap.

De verhuiskostenvergoeding wordt niet toegekend, als de verhuizing het gevolg is van voorzienbare ouderdomsklachten (de zogenaamde levensloop). Tijdens het ouder worden komt er een bepaald moment dat de optie van verhuizen wordt overwogen. Vaak zijn dan factoren als een te groot huis, een te grote tuin etc. argumenten om te gaan verhuizen. Daarnaast komen veel mensen bij het ouder worden problemen tegen met het traplopen. Indien de verhuizing om deze redenen plaatsvindt, zal de aanvraag om een verhuiskos-tenvergoeding worden afgewezen als zijnde algemeen gebruikelijk.

Aanslag gemeentelijke belastingen

Voorkom een aanmaning: betaal vòòr 31 mei 2006!

Voor de aanslagen gemeentelijke belastingen, die op 28 februari 2006 zijn opgelegd, gelden drie betaaltermijnen. De laatste termijn vervalt op 31 mei 2006. Voor de aanslagen die na de laatste vervaldag nog niet volledig betaald zijn, wordt een aanmaning verzonden. Voor de aanmaning worden, afhankelijk van de hoogte van het openstaande belastingbedrag, de wettelijke kosten van EUR 6,00 of EUR 13,00 in rekening gebracht.

Voor aanslagen die binnen 10 dagen na de aanmaning niet zijn betaald worden vervolgens dwangbevelen uitgevaardigd. De wettelijke kosten voor betekening van een dwangbevel zijn gerelateerd aan de hoogte van het openstaande bedrag. De dwangbevelkosten bedragen minimaal EUR 34,00 en kunnen al gauw fors oplopen. Als u de aanslag nog niet volledig heeft betaald, kunt u deze kosten voorkomen door het nog openstaande bedrag direct te betalen.

Als u de gemeentelijke belastingen via automatische incasso betaalt, gelden meer betalingstermijnen en is het vorenstaande niet van toepassing.

Nota afvalstoffenheffing komt eraan!

Eind mei 2006 verstuurt de gemeente nota's voor het variabele deel van de afvalstoffenheffing.
De dagtekening van deze diftar-nota is 31 mei 2006. Het is de afrekening voor het aangeboden huisvuil in de maanden juli tot en met december van 2005. Het variabele deel betekent dat u betaalt voor het aantal keren dat de grijze en/of groene container is geleegd.

De tarieven in 2005 zijn:
EUR 3,15 per keer, voor een kleine grijze container (140 liter) EUR 4,85 per keer, voor een grote grijze container (240 liter) EUR 2,00 per keer, voor een kleine groene container (140 liter) EUR 2,60 per keer, voor een grote groene container (240 liter)

Betalen

De aanslag moet uiterlijk 30 juni 2006 zijn betaald. Het bedrag moet in één keer worden betaald. Via de acceptgirokaart of via automatische incasso.

Vragen

Geen nota ontvangen? Is de aanslag onjuist? Neem dan contact op met de gemeente! Bel (0599) 631 631 of kom naar de balie van Belastingen in het gemeentehuis.

Nota 2006

De afrekening voor het aangeboden huisvuil in het eerste halfjaar van 2006 komt vermoedelijk in september 2006.

Vakantieregeling primair onderwijs

Schooljaar 2006-2007

Aanvang schooljaar: 4 september 2006
Herfstvakantie:21 oktober 2006 t/m 29 oktober 2006 Kerstvakantie: 23 december 2006 t/m 7 januari 2007 Voorjaarsvakantie: 24 februari 2007 t/m 4 maart 2007 Goede Vrijdag en Tweede Paasdag: 6 april en 9 april 2007 Meivakantie: 28 april 2007 t/m 6 mei 2007
Hemelvaartvakantie: 14 mei t/m 20 mei 2007
Tweede Pinksterdag: 28 mei 2007
Zomervakantie: 7 juli 2007 t/m 19 augustus 2007

Informatiebijeenkomst Wet Maatschappelijke Ondersteuning

Wij nodigen u uit voor een informatiebijeenkomst op woensdag 31 mei 2006, van 20.00 tot 22.00 uur in de patio van het gemeentehuis.

Het kabinet is van plan om met ingang van 1 januari 2007 de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) in te voeren. Deze wet geeft de gemeente taken die nu vallen onder de Welzijnswet, de Wet voorzieningen gehandicapten (Wvg) en delen uit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ). De gemeente heeft geïnventariseerd wat dit betekent voor mensen die gebruik maken van deze voorzieningen en voor de aanbieders ervan.

Het doel van deze bijeenkomst is u te informeren over de WMO en met u van gedachten te wisselen over de richting van het gemeentebeleid. Partijen in het veld en vertegenwoordigers van zorgvragers worden rechtstreeks aangeschreven en uitgenodigd.

Uitgangspunt van de WMO is dat mensen zoveel mogelijk voor zichzelf en elkaar zorgen. Als het burgers met een ondersteuningsbehoefte niet lukt om zelf ondersteuning te regelen, kunnen ze bij de gemeente terecht. De gemeente wordt met de WMO dus verantwoordelijk voor de maatschappelijke ondersteuning. Daarbij is het uitgangspunt dat iedere burger volwaardig kan deelnemen aan de maatschappij; ook burgers met beperkingen.

U bent van harte welkom en wij hopen u op woensdag 31 mei om 20.00 uur in het gemeentehuis in Stadskanaal te mogen begroeten.


* 24 mei 2006