Politie Gelderland-Zuid

Dronken bestuurder in de sloot

Millingen a/d Rijn, 24-05-2006 o Dinsdagavond kreeg de politie een melding dat op de Zeelandsestraat in Millingen aan de Rijn een auto in de sloot was gereden. Getuigen vertelden dat de bestuurder van deze auto beslist niet wilde dat de politie werd gewaarschuwd. Een buurtbewoner had inmiddels met een trekker de auto uit de sloot gehaald. Al met al voldoende reden voor de politie om snel ter plaatse te gaan.

Daar bleek dat de beschadigde auto langs de weg stond en dat de bestuurder de plaats van het ongeval had verlaten en lopend richting Millingen a/d Rijn was gegaan.
De agenten zagen de bestuurder inderdaad enkele honderden meters verder lopen. Toen deze de politie zag, liep hij snel een tuin in en verstopte zich achter een boom. Helaas voor hem mocht dat niet meer baten. De man, een 35-jarige inwoner van Millingen, werd aangehouden en, nadat een blaastest had uitgewezen dat hij waarschijnlijk te veel alcohol had gedronken, overgebracht naar het politiebureau. Daar wees een ademanalyse uit dat hij 595 ug/l blies. Maximaal is 220 ug/l toegestaan. Het resultaat van de ademanalyse was voldoende om het rijbewijs van de man in te vorderen. Dat was echter al ingevorderd bij de vorige keer dat hij met te veel drank op was betrapt. (03)