Politie Drenthe

Politie lost 68 autoinbraken op

Assen, 24-05-2006

De politie heeft 68 autoinbraken opgelost. Deze werden gepleegd in de periode van 2005 tot april 2006 en met name op carpoolplaatsen in Assen en enkele plaatsen in Noord Drenthe.

Nadat deze locaties geplaagd werden door de vele autoinbraken, kon de politie na twee weken voorbereiding in april een 36-jarige hoofdverdachte uit De Wilp aanhouden. Deze bekende 68 inbraken waarbij hij het vooral voorzien had op navigatiesystemen in personenautos. De buit bestond tevens uit laptops en van twee autos verdwenen de velgen met banden. Ook bekende de man enkele fietsendiefstallen.

Tijdens de inbraken werd hij een aantal keren geassisteerd door zijn 32-jarige broer uit Assen die eveneens werd aangehouden.

De hoofdverdachte verkocht de buit op zijn werk aan collegas, via Marktplaats en aan familieleden. 26 kopers werden als verdachte van heling aangehouden en gehoord. De meeste goederen werden niet meer aangetroffen.

Het onderzoek, Carglass IV, werd vanaf 24 april gedraaid door de recherche van het district Noord en personeel van de basiseenheden Assen Centrum Zuid en Assen Noord / Aa & Hunze. Het team dat ongeveer 680 uur in dit onderzoek stak, werd op 19 mei ontbonden.

Na de aanhouding van deze twee verdachten constateerde de politie een grote daling van het aantal autoinbraken in Assen en omgeving.

Wilt u meer informatie over dit bericht dan kunt u bellen met Ron Reinds: 06-52528707