College voor zorgverzekeringen

Persberichten Print deze pagina

Prelum Uitgevers nieuwe eigenaar van Diagnostisch Kompas Publicatiedatum: 23-05-2006
Publicatienummer: 06/06

Het College voor zorgverzekeringen (CVZ) draagt medio juni 2006 de rechten van het Diagnostisch Kompas over aan Prelum Uitgevers te Maarn. Deze wetenschappelijke uitgeverij gaat in de toekomst een aantal informatieproducten ontwikkelen op basis van de huidige inhoud van dit Kompas.

Achtergronden
Met de invoering van de Zorgverzekeringswet per 1 januari 2006 zijn de wettelijke taken van het CVZ gewijzigd. Dit heeft er onder meer toe geleid dat het samenstellen en uitgeven van het Diagnostisch Kompas niet langer binnen het takenpakket van het CVZ vallen.

CVZ heeft daarom besloten het Diagnostisch Kompas met uitzondering van de titel over te dragen aan een Nederlandse wetenschappelijke uitgeverij, waarvan verondersteld kan worden dat deze op integere en kwalitatief hoogstaande wijze de uitgeefactiviteiten rond dit kompas kan vormgeven. Hierbij is de keuze gevallen op Prelum Uitgevers te Maarn.

Over het College voor zorgverzekeringen
Het College voor zorgverzekeringen is het onafhankelijke en zelfstandige bestuursorgaan in de gezondheidszorg dat borgstaat voor de publieke randvoorwaarden van een toegankelijke en betaalbare zorg voor iedereen via de Zorgverzekeringswet en de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten.

Over Prelum Uitgevers
Prelum Uitgevers is een multimediale, wetenschappelijke uitgeverij die zich met zijn uitgaven richt op beroepsbeoefenaren en studenten in de gezondheidszorg.
In nauwe samenwerking met onder andere huisartsen, tandartsen en medisch specialisten bedenkt, vervaardigt en verkoopt Prelum Uitgevers diverse informatieproducten, variërend van boeken en tijdschriften tot websites en pda-applicaties.

Download dit document PERSBERICHT
(PDF DOCUMENT - 81 KB)
Contact:
mr. A. van Gameren - Afdeling Communicatie & informatie (020) 797 8567, AGameren@cvz.nl

Rapportages en signalementen
Rapporten
Rapportages en signalementen
Circulaires
Uitvoeringsregels voor verzekeraars
Persberichten
Informatie voor de media
CFH-rapporten
Beoordeling van geneesmiddelen
GIP-publicaties
Gebruik van genees- en hulpmiddelen
Publieksfolders
Om aan verzekerden uit te reiken
Kompassen
Specifieke pakketinformatie
Themasites
Gericht op de professionals
Discussieforum
Een besloten community
CVZ Magazine
Bedrijfsblad van het college
Links
Andere websites met relevante informatie
Tevreden over deze site?
Suggesties voor verbeteringen

General information
The Dutch health care system