Landstede


Zorgcombinatie Zwolle en Landstede tekenen samenwerking

Zorgcombinatie Zwolle gaat in samenwerking met Landstede, deltaWonen en Kinderopvang t Ukkie een vooruitstrevende zorgvoorziening realiseren op de locatie van het huidige woonzorgcentrum De Esdoorn.

In de nieuwe voorziening worden intra- en extramurale ouderenzorg, zorgwoningen en kinderopvang aangeboden. Vandaag, woensdag 24 mei ondertekenen de vier samenwerkende partijen de afzonderlijke intentieverklaringen bij De Esdoorn.

Landstede ziet door de samenwerking onder andere Leerwerkplaatsen Beauty & Fashion en voor de Kappersopleiding ontstaan. Verder vormt Kinderopvang Ukkie een prima plek voor deelnemers van de opleiding Kinderopvang om te leren in de praktijk. En natuurlijk is er volop ruimte voor deelnemers activiteitenbegeleiding om hun talenten te tonen in de beschikbaren recreatieruimte.

De plannen komen voort uit het Combiplan Dieze-west. Deze bestond uit drie ontwikkelingen op de hoek Middelweg-Esdoornstraat. De drie initiatiefnemers willen mogelijk ruimten delen en diensten van elkaar afnemen op het gebied van wonen, welzijn en zorg. De initiatiefnemers zijn Zorgcombinatie Zwolle (ZCZ), basisschool K.Schilderschool en de gereformeerde kerk vrijgemaakt Zwolle-Noord.

Door andere financieringsregels en wet- en regelgeving ontstaan in de plannen verschillende snelheden en zijn daarom gescheiden. Een sterke band tussen de drie plannen blijft noodzakelijk om de meerwaarde van het plan voor de initiatiefnemers en de gemeente duidelijk te maken. Een verbinding van de plannen met de wijk of een woningbouwcoöperatie wordt nog gemaakt.

De start van de bouw van de eerste fase (nieuwbouw De Esdoorn) is voorzien in november 2007, oplevering van de eerste fase in januari 2009. De tweede fase (Nieuw Kerkgebouw en appartementencomplex) start in mei 2009 en wordt opgeleverd in juli 2010.