Gemeente Capelle a/d IJssel

Kunst- en cultuuraanbod Kunstcarrousel blijft bestaan

Het college van burgemeester en wethouders van Capelle heeft met succes een bezwaarschrift ingediend bij de Provincie Zuid-Holland. Onderwerp was het voortbestaan van het succesvolle project Kunstcarrousel, een kunst- en cultuuraanbod gericht op senioren. De activiteiten dreigden te verdwijnen of in een minimale variant uitgevoerd te worden, omdat de provincie haar subsidie voor een deel niet wilde toekennen. Inmiddels heeft de provincie alsnog besloten de gehele subsidie toe te kennen.

De totale subsidie van de provincie voor Kunstcarrousel 2006 en 2007 is daardoor per jaar 19.666,- in plaats van de eerder toegekende subsidie van 14.666,- per jaar. De Kunstcarrousel is een regionaal project. Naast de subsidie van de provincie draagt de gemeente Capelle per jaar een bedrag van 6.500,- bij en de gemeente Krimpen subsidieert per jaar een bedrag van 3.333,-.

Het totaalaanbod van Kunstcarrousel is samengevat in een speciale Nieuwsbrief. Een greep uit het aanbod: rollatordanslessen in de zorginstellingen, sportieve Keep-fitlessen en klassieke balletlessen op locatie en het bijwonen van optredens van het seniorenorkest uit de Krimpenerwaard.

Er is een nieuwsbrief verkrijgbaar bij het Cultureel Informatiepunt Capelle, gevestigd in de bibliotheek op het Stadsplein of bij het Informatiecentrum in het gemeentehuis. De volgende nieuwsbrief verschijnt in september 2006.

Als het voor u moeilijk is om ergens te komen, neem dan contact op met het Meldpunt Capelle: 010-4501344 of het Meldpunt in Krimpen aan den IJssel: 0180-517590. U kunt via hen vervoer regelen.