Gemeente Franekeradeel


Bekendmaking

De gemeenteraad heeft op 11 mei 2006 besloten tot intrekking van de verordening op het correctief raadgevend referendum, de subsidieregeling godsdienstonderwijs en levensbeschouwelijk vormingonderwijs en de afvloeiingsregeling openbaar, speciaal basisonderwijs.

Op grond van artikel 139 Gemeentewet liggen de op dit besluit betrekking hebbende stukken ter inzage bij de afdeling Bestuurs- en Bedrijfsondersteuning, cluster Juridische Zaken, Openbare Orde en Veiligheid, tijdens openingstijden van het gemeentehuis. Het besluit treedt in werking met ingang van de achtste dag na deze publicatie.
---

Inspraak voor het legaliseren van twee windwokkels

Burgemeester en wethouders van de gemeente Franekeradeel maken bekend dat er een bouwaanvraag is ingediend voor het legaliseren van twee windwokkels op het perceel Hearewei 24A te Sexbierum.

Het betreffende bouwplan past niet binnen het geldende bestemmingsplan Sexbierum-Pietersbierum. Dit heeft tot gevolg dat een vrijstellingsprocedure ingevolge artikel 19 lid 1 Wet op de Ruimtelijke Ordening doorlopen moet worden. Met toepassing van deze procedure kan vrijstelling worden verleend van het geldende bestemmingsplan.

Op grond van het bepaalde in artikel 6a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en het bepaalde in de Inspraakverordening gemeente Franekeradeel ligt het bouwplan met ingang van 25 mei 2006 gedurende twee weken voor een ieder ter inzage. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk dan wel mondeling zijn/haar zienswijzen omtrent het bouwplan naar voren brengen.

Gedurende de termijn dat het plan ter inzage ligt kunt u nadere informatie verkrijgen en/of uw zienswijzen mondeling naar voren brengen bij mevrouw Hofstede van de afdeling Bouwen en Milieu of telefonisch op nummer 0517-380448.

Bovendien wordt u tijdens de termijn dat het plan ter inzage ligt in de gelegenheid gesteld om uw zienswijzen over het bouwplan schriftelijk naar voren te brengen bij het College van burgemeester en wethouders van Franekeradeel, Postbus 58, 8800 AB Franeker.

Let wel: de gemeente heeft ten aanzien van het bouwplan nog geen officieel standpunt ingenomen.


---

Ontwerpbestemmingsplan Franeker-Binnenstad

Burgemeester en wethouders van Franekeradeel maken bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan Franeker-Binnenstad met bijbehorende stukken met ingang van 25 mei 2006 gedurende zeven weken (tot en met 13 juli 2006) voor een ieder tijdens de openingstijden van het gemeentehuis en, indien gewenst, buiten kantooruren op de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker ter inzage ligt.

Het bestemmingsplan Franeker Binnenstad voorziet in het actualiseren van verscheidene verouderde bestemmingsplannen die voor de binnenstad van Franeker gelden. Daarnaast zullen nieuwe ontwikkelingen in het bestemmingsplan worden meegenomen, zoals bijvoorbeeld ontwikkelingen welke in het kader van de structuurvisie Strieljend Frjenstjer reeds zijn uitgevoerd. De grens van het bestemmingsplan is gelijk aan de grens van het beschermde stadsgezicht (met uitzondering van Bloemketerp).

Tijdens de termijn van terinzageligging van het ontwerpbestemmingsplan wordt een ieder in de gelegenheid gesteld zijn zienswijze schriftelijk naar voren te brengen bij het College van burgemeester en wethouders van Franekeradeel, Postbus 58, 8800 AB FRANEKER. Bovendien bestaat de mogelijkheid om mondeling te worden gehoord. Degenen die hiervan gebruik wensen te maken, kunnen zich, gedurende de termijn van terinzageligging van het plan, wenden tot mevrouw E. Buwalda van de afdeling Bouwen en Milieu (0517-380435).


---

Verlening Monumentenaanvraag

Het College van burgemeester en wethouders maakt bekend dat er een aanvraag om een monumentenvergunning is verleend voor:
* C. Ettema voor het herstellen van diverse onderdelen van het dak op het perceel Noord 26 te Franeker.

* Stichting Alde Fryske Tsjerken voor het restaureren van een kerk waaronder het realiseren van elektra, verwarming, toiletten, keuken, betonvloer in de toren, etc. op het perceel Oude weg 1 te Boer.

Voor belanghebbenden bestaat de mogelijkheid tegen het besluit van de Raad / het College binnen zes weken na de dag van bekendmaking van het besluit een beroepschrift in te dienen bij de Rechtbank Leeuwarden, sector bestuursrecht, Postbus 1702, 8901 CA, Leeuwarden (tel.058-2341555). Het beroepschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten:

* naam en adres van de indiener;

* de dagtekening;

* een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;
* de gronden van het beroep.

Ook dient u, indien mogelijk, een afschrift van het besluit waarop het geschil betrekking heeft te overleggen. De indiener van het beroepschrift is tevens griffierecht verschuldigd.

Het indienen van een beroepschrift schorst niet de werking van het besluit waartegen het is gericht. Als beroep is ingesteld, is indien gelet op de betrokken belangen onverwijlde spoed dat vereist het eveneens mogelijk een voorlopige voorziening te vragen bij de president van de rechtbank. In dat geval is een extra recht verschuldigd.

Alleen zij die tijdig (schriftelijk) of mondeling zienswijzen hebben ingediend tegen de ontwerp-beschikking kunnen later beroep instellen bij de Rechtbank, tenzij wordt aangetoond dat men redelijkerwijs niet in staat is geweest (tijdig) zienswijzen in te brengen danwel dat het definitieve besluit afwijkt van het ontwerp-besluit.
---

Geen Zienswijzen Monumentenaanvraag

Het College van burgemeester en wethouders maakt bekend dat er geen zienswijzen zijn binnengekomen op het ontwerpbesluit van de aanvraag om een monumentenvergunning van:

* C. Ettema voor het herstellen van diverse onderdelen van het dak op het perceel Noord 26 te Franeker.

* Stichting Alde Fryske Tsjerken voor het restaureren van een kerk waaronder het realiseren van elektra, verwarming, toiletten, keuken, betonvloer in de toren, etc. op het perceel Oude weg 1 te Boer.

---

Besluitenlijst College van B&W 16 mei 2006

CEVAN jaarrekening 2005 (Centrum voor Automatisering Noord Nederland), begroting 2007 en meerjarenraming 2008-2011.

Besluit:

* De jaarrekening 2005 ter kennisname nemen.
* Begroting 2007 ter kennisname nemen en de jaarlijkse bijdrage structureel verminderen.

* De Meerjarenbegroting 2008 t/m 2011 ter kennisname nemen.

Begrotingswijzigingen.

Besluit:

De 35e t/m 40e begrotingswijzigingen conform aan de raad aanbieden.

Subsidieverzoek Stichting Agrarische Dagen.

Besluit:

De subsidieaanvraag van Stichting Agrarische Dagen afwijzen.

Wachtgeldverplichtingen personeelslid voormalige muziekschool.

Besluit:

* Kennis nemen van het totaal aan wachtgeld-verplichtingen van een personeelslid van de voormalige streekmuziekschool "De Noordwester".

* De kosten 2003 t/m 2005 dekken uit onvoorzien, eenmalig.
* De jaarlijkse kosten met ingang van 2006 dekken uit onvoorzien structureel.

Actualisering bestemmingsplannen Franeker Oost en Franeker Stationsbuurt / Bedrijventerrein Oost.

Besluit:

Instemmen met de offerte van Buro Vijn BV.

Opdracht geven tot het vervaardigen van een bestemmingsplan.

Peuterspeelzaal Dongjum / Multifunctioneelcentrum Dongjum.

Besluit:

De raad voorstellen een krediet beschikbaar te stellen ten behoeve van een eenmalige subsidie, onder voorwaarde voor de realisatie van een nieuwe peuterspeelzaal in het MFC, van 46.000,-- en dit dekken uit onvoorzien eenmalig.

Franeker, 24 mei 2006.

Burgemeester en wethouders voornoemd,

M.J. Haveman, burgemeester.

H.J.J. de Jong, secretaris.


---