Universiteit van Tilburg 24 mei 2006

Hugo Hendriks directeur Dienst Facilitaire Bedrijven

Hugo Hendriks (1967) wordt per 17 juli 2006 benoemd tot directeur van de Dienst Facilitaire Bedrijven aan de Universiteit van Tilburg. In deze functie is Hendriks verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van het facilitaire beleid binnen de universiteit. Hij treedt op als adviseur van het College van Bestuur, geeft leiding aan het managementteam van de Dienst Facilitaire Bedrijven en heeft de personele verantwoordelijkheid voor de circa 70 medewerkers van de dienst.

De Dienst Facilitaire Bedrijven treedt namens de universiteit op als beheerder van het onroerend goed, is verantwoordelijk voor de huisvesting, beveiliging en logistieke processen binnen de universiteit en biedt onder andere door middel van de servicedesk facilitaire ondersteuning aan faculteiten, diensten en instituten.

Hendriks treedt aan op het moment dat Dienst Facilitaire Bedrijven een interne reorganisatie achter de rug heeft. De Dienst Facilitaire Bedrijven zal zich de komende tijd ontwikkelen naar "een klantgerichte, professionele dienst die een toegevoegde waarde heeft voor het primaire proces van de Universiteit van Tilburg door het aanbieden en/of organiseren van facilitaire producten en diensten en het leveren van (ongevraagd) advies op haar vakgebied."

Na zijn studie Werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven en MBA Public Governance Nyenrode, werkte Hendriks onder meer als interim-manager en senior-consultant binnen de overheid en het bedrijfsleven.

Tot zijn aanstelling bij de universiteit is hij werkzaam als Manager Facilitaire Zaken bij de gemeente Wychen. Tot de aanstelling van Hugo Hendriks blijft Jim Schütz (interim-directeur DFB) het aanspreekpunt.

Meer informatie: Jim Schütz (Interim-directeur DFB), j.c.a.schutz@uvt.nl, telefoon: 8009

UvT Persbericht