Politieberichten stad Utrecht, 11.00 uur

Utrecht, 24-05-2006

Auto-inbrekers op heterdaad aangehouden

UTRECHT De politie heeft dinsdagavond een jongen aangehouden voor het inbreken in een auto.

Rond 20.20 uur kreeg de politie een melding dat een aantal getuigen een jongen hadden aangehouden op de Van Kleffenslaan. De 13-jarige jongen uit Utrecht was op heterdaad betrapt op het moment dat hij met twee mededaders een ruit van een auto insloeg. De vrienden zagen kans om weg te komen. De 13-jarige jongen werd door omstanders aangehouden. Op het bureau werd de jongen gefouilleerd en kwam er een ruitentikker uit zijn jas. Hij werd voor verhoor ingesloten.

Straatroof

UTRECHT Dinsdagavond vond op de Beneluxlaan een beroving plaats waarbij een jongen het slachtoffer werd.

Een 19-jarige man uit Utrecht liep omstreeks 22.30 uur op de Beneluxlaan. Ter hoogte van het ziekenhuis Oudenrijn kwam er een scooter met twee opzittende aanrijden. De passagier griste in het voorbijgaan de mobiele telefoon uit de handen van de 19-jarige Utrechter. Het tweetal reed weg in de richting van het 24-oktoberplein.

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Marco Polo, tel.: 0900 88 44.

Verkeerscontrole

UTRECHT Dinsdagmiddag -en avond heeft de politie op twee locaties in de stad een bromfietscontrole uitgevoerd.

In de middag werd in de omgeving van het Salvador Allendeplein en s avonds rond de Kroonstraat gecontroleerd. In totaal werden 53 bromfietsen aan een controle onder- worpen. Bij 26 bestuurders was alles in orde. Voor de rest van de bestuurders werden 39 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere, onverzekerd rijden, een te hoge constructiesnelheid, het niet hebben of kunnen tonen van het bromfietscertificaat en het rijden met ondeugdelijke remmen.

Straatroof UTRECHT - De politie kreeg dinsdag 23 mei omstreeks 14.40 uur een melding van een tasjesroof aan de Lange Hagelstraat.

Het 81-jarige slachtoffer uit Utrecht was met de bus naar het Jaarbeursplein gereisd om bij een bank zaken te doen. Omdat zij de weg naar de bank niet wist vroeg ze aldaar hulp aan een man. De man zei dat ze achter hem aan moest lopen. Het slachtoffer liep via het Westplein en de Kannonstraat naar de Lange Hagelstraat. Ter hoogte van de Daalsetunnel, trok de man haar tas van haar schouder en fietste weg in de richting van het Westplein.

Het slachtoffer belde hierna aan bij een huis aan de Lange Hagelstraat, waar ze werd geholpen door de bewoners. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan en de zaak wordt verder onderzocht.

Zeven aanhoudingen bij vechtpartij

DE MEERN De politie heeft tijdens een ruzie dinsdagmiddag zeven personen aangehouden voor betrokkenheid bij een vechtpartij.

Omstreeks 17.15 uur kreeg de politie een melding dat een aantal personen aan het vechten waren op de Arne. Ter plaatse bleek dat twee groepen door nog onbekende oorzaak met elkaar aan het vechten waren en dat een persoon gewond was geraakt. Tijdens het vechten waren er over en weer rake klappen gevallen. Uiteindelijk hield de politie zeven personen aan. Alle werden voor verhoor meegenomen naar het bureau. Later op de avond werd iedereen weer in vrijheid gesteld. De politie doet nog onderzoek naar de aanleiding van de vechtpartij.