SVR: Onjuiste informatie door slecht geïnformeerde ANWB

Stichting vrije recreatie

http://www.svr.nl/

SVR: Onjuiste informatie door slecht geïnformeerde ANWB

Stichting Vrije Recreatie waarschuwt kampeerders voor de hoge tarieven van de commerciële campings in Nederland

Meerkerk, 24 mei 2006 - Volgens een onderzoek door de ANWB behoort Nederland voor vakantiegangers tot een van de dure middenmoters. Deze conclusie is bij de Stichting Vrije Recreatie in het verkeerde keelgat geschoten. 'Het geeft een geheel vertekend beeld en dat is niet goed voor het imago van Nederland als vakantieland' laat de SVR weten.

onverantwoord
De SVR, overkoepelende organisatie van kampeerboeren en kampeerders, noemt het een onbegrijpelijk en onverantwoord bericht, want 'hierdoor prijs je Nederland als vakantieland al bij voorbaat volkomen uit de markt'. Ongeveer 11 miljoen Nederlanders gaan jaarlijks op vakantie en, hoewel bij een groot deel van die vakantiegangers het buitenland favoriet is, is Nederland in de
vakantietijd toch altijd nog in trek bij zo'n vier miljoen Nederlanders en circa 10 miljoen buitenlandse vakantiegangers, 'en die moet je proberen vast te houden' vindt de SVR.

alternatief
De SVR veronderstelt dat het ANWB-onderzoek is gestoeld op de prijzen van hotels, bungalowparken en grote commerciële vakantiecentra. 'Ja, met die prijzen ben je er dan al snel' zegt de SVR, 'maar dat is natuurlijk niet representatief. Men had in dat onderzoek ook de tarieven van de SVR-kampeerboeren moeten meenemen, dan waren de cijfers wel anders uitgevallen. Immers, waar is het mogelijk om samen voor tien à twaalf euro per nacht je tentje op te slaan of je caravan te plaatsen?' De SVR adviseert vakantiegangers die naar het buitenland willen om niet naar dure landen als Kroatië, Denemarken en Italië te gaan en, voor een vakantie in Nederland, de commerciële pretparken te mijden en als alternatief te kiezen voor de rust, ruimte en de absolute betaalbaarheid van het kamperen bij de (SVR)-boer.

Meer informatie:
SVR, Meerkerk. Telefoon 0183-352741. Internet: www.svr.nl