Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Puppy's gestolen: vijf verdachten opgepakt

Publicatiedatum: 24-5-2006 11:08:50

Bennekom - De Edese politie heeft dinsdag vijf verdachten opgepakt wegens diefstal. De vijf, twee vrouwen van 30 en 60 jaar en drie mannen van 25, 41 en 59 jaar en afkomstig uit Doesburg en Renkum worden verdacht van diefstal van twee Chihuahua-pups van een Bennekoms gezin. De 25 en 41-jarige verdachte werden in een schuur in de omgeving aangehouden met de buit. De overigen waren in een auto in de buurt aangetroffen.

Omstreeks kwart over vijf had de gedupeerde Bennekommer twee mannen bij zijn woning overlopen die er met twee van zijn Chihuahua-pups vandoor waren gegaan. Daarop werd de politie gewaarschuwd. Twee agenten en een hondengeleider gingen met een politiehond in de buurt op zoek. In een schuur in de omgeving van de woning van de gedupeerde Bennekommer werden de twee verdachten op aangeven van de politiehond aangetroffen en aangehouden. Buurtbewoners was inmiddels een auto in de straat opgevallen met drie inzittenden die volgens getuigen ook met de zaak te maken zouden hebben. De auto werd door de getuigen klem gezet, waarna de drie inzittenden door de politie ook werden aangehouden. De puppy's konden gelijk aan de eigenaar worden teruggegeven. Alle verdachten zijn later na verhoor weer vrijgelaten en hadden hun aandeel in de zaak bekend. Justitie beslist verder wat er met hen gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Politie onderzoekt ramkraak parfumeriezaak

Publicatiedatum: 24-5-2006 11:07:56

Wageningen - De Wageningse politie stelt een onderzoek in naar een ramkraak in een parfumeriezaak aan de Hoogstraat. De pui van de zaak werd woensdag in de vroege ochtenduren door de daders geheel vernield door er met een auto op in te rijden. Omwonende, gewekt door het kabaal, zagen enkele personen kort daarop wegrijden in een donkere auto. Gewaarschuwde agenten troffen bij de zaak nog een auto aan. Die bleek eerder die nacht te zijn gestolen. Van de daders ontbrak inmiddels elk spoor. Door de eigenaar van de zaak is inmiddels aangifte gedaan. Er moet nog geïnventariseerd of er iets uit de zaak is gestolen. Door de politie zijn sporen veiliggesteld voor onderzoek. Daarnaast roept de politie getuigen op die mogelijk meer informatie hebben die kan leiden tot de opsporing van de daders. Men kan daarvoor bij de politie terecht via 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Leusdenaar verdacht van diefstal brandstof opgepakt
Publicatiedatum: 24-5-2006 11:07:18

Hoevelaken - Een 25-jarige man uit Leusden is in de nacht van dinsdag op woensdag in Hoevelaken door de politie aangehouden op verdenking van diefstal van brandstof. Bij de man werden bovendien kentekenplaten van een auto aangetroffen die gestolen bleken te zijn.

Surveillerende agenten zagen de Leusdenaar omstreeks kwart voor drie in een auto rijden over de Oosterdorpsstraat. De bestuurder trok de aandacht doordat hij met een bivakmuts op achter het stuur zat. De agenten besloten daarop een controle in te stellen en zetten de automobilist aan de kant. In de auto troffen de agenten enkele jerrycans en slangen aan waar een sterke diesellucht vanaf kwam. Ook zagen de agenten kentekenplaten in de wagen liggen. De platen bleken dinsdagavond bij de politie als vermist te zijn opgegeven. De Leusdenaar werd daarop aangehouden op verdenking van zijn betrokkenheid daarbij. De man is ingesloten. In de omgeving werden door de agenten twee auto's aangetroffen met verse dieselsporen. De eigenaren zijn benaderd om zich te melden. De politie sluit niet uit dat er op meerdere plaatsen diesel is afgetapt uit auto's. Gedupeerden worden dan ook verzocht zich bij de politie te melden voor het doen van aangifte.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Jonge Nijkerkers bekennen diefstal uit school

Publicatiedatum: 24-5-2006 11:06:46

Nijkerk - Twee jonge Nijkerkers van vijftien en zestien jaar hebben dinsdag tegenover de politie een diefstal bekend vanuit de school waar ze als leerling op zaten. De twee werden dinsdag door de politie aangehouden.

Een leerling van de school had zich enkele dagen geleden bij de politie gemeld voor het doen van aangifte nadat zijn telefoon, portemonnee en shag bleken te zijn gestolen vanuit een kluisje. Bij het onderzoek van de politie kwam de verdenking te liggen bij de vijftienjarige Nijkerker. Hij werd daarvoor op school aangehouden. Nadat de jongen over de zaak aan de tand gevoeld was bleek er nog een tweede verdachte in beeld te komen. Daarvoor kwam de zestienjarige Nijkerker in aanmerking. Ook hij werd aangehouden. De twee hadden uiteindelijk de diefstal bekend en hadden verklaard de buit te hebben doorverkocht. De opbrengst werd uitgegeven op de kermis, aldus de verklaringen van de jongens. Beiden zijn na verhoor aan hun ouders overgedragen. Justitie beslist wat er verder met hen gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606