Gemeente Gorssel

Lochemse en Gorsselse basisscholen kiezen in Scholierenraad voor de Geldkoffer

Op donderdag 11 en vrijdag 19 mei 2006 hebben twee Scholierenraden onder voorzitterschap van burgemeester F.J. Spekreijse gekozen voor de Geldkoffer. Dit jaar werd de Scholierenraad voor de twaalfde keer georganiseerd en deden de basisscholen uit de voormalige gemeente Gorssel voor het eerst mee. Vanwege het grote aantal leerlingen wat deelnam, ruim 380 leerlingen, waren de groepen acht verdeeld over twee vergaderingen.

De fracties discussieerden slechts over één agendapunt: aan welke actie geeft het college van burgemeester en wethouders EUR 1.500,-, zodat deze actie kan worden uitgevoerd? De jonge fracties konden kiezen uit drie voorstellen die zij tijdens de Scholierenraad konden verdedigen: `Geld, op is op', `Fair Play' en `Vriendschapsrap'. Raadsleden hebben de scholieren voorbereid op het debatteren in de raadszaal.

Discussie
Tijdens de Scholierenraad vertegenwoordigde iedere school een zelf verzonnen fractie. In de eerste ronde mochten de fracties in een paar zinnen hun standpunt uitdragen. De `Geldkoffer' en `Fair Play' waren gelijk al favoriet. Alleen de Rappende Wilhelminaschool maakte zich op 11 mei sterk voor de `Vriendschapsrap'. Tijdens de tweede termijn mochten de fracties in discussie gaan. Na goed gevoerde discussies met heldere en scherpe argumenten tussen de partijen bleven de fracties bij hun standpunt. De schorsing die G8 (Vullerschool) tijdens de raad van 19 mei aanvroeg heeft hier geen verandering in aan kunnen brengen.

Beide Scholierenraden hebben uiteindelijk met een meerderheid van stemmen gekozen voor de `Geldkoffer". Dit betekent dat de gemeente Lochem aan alle huidige groepen acht van de Lochemse basisscholen een Geldkoffer ter beschikking gaat stellen.

Afbeelding1 van scholierenraad

Afbeelding2 van scholierenraad