Woensdag 24 mei te zien bij Team West

Leiderdorp/Den Haag, 24-05-2006 o Woensdag 24 mei 2006 brengen Politie Hollands Midden en Politie Haaglanden de volgende items in de uitzending Team West van RTV West:

Geweldpleging in Nieuwveen Op zaterdag 6 mei 2006 rond 03:30 uur is een man zeer ernstig gewond geraakt toen een nog onbekende man hem een bierfles in het gezicht gooide. Dat gebeurde in de discotheek Penelope aan de Uiterbuurtweg in Nieuwveen.

In de discotheek waar voornamelijk jeugd uit de omgeving van Nieuwveen vertoeft, kwamen die nacht enkele onbekenden binnen. Op een gegeven moment ontstond er wat ruzie met enkele mensen uit deze groep, waarbij wat werd geduwd. Het personeel van de discotheek kon de situatie sussen.

Even later gooide een nog onbekende man twee voorwerpen door de zaak. Daarbij werd een klant vol in het gezicht geraakt. De man zat rustig in een hoekje en bemoeide zich nergens mee. Hij liep zeer ernstig letsel op. In het ziekenhuis moest zijn gezicht op 42 plaatsen worden gehecht.

Van de man die de bierfles heeft gegooid, worden fotos getoond in de uitzending van woensdag 24 mei. Ook is een foto van twee van zijn vrienden te zien.

Herkent u de mannen op de fotos of heeft u andere informatie over deze ernstige geweldpleging, belt u dan met de recherche van team Alkemade via 071-5249039.

Beroving bij geldautomaat in Delft Op donderdag 9 maart rond 19:30 uur is een man beroofd bij een geldautomaat aan de buitenkant van winkelcentrum Zuidpoort aan de Zuidwal in Delft. Het slachtoffer had net zijn pincode ingetoetst toen een nog onbekende man hem van achteren beetpakte en hem een mes op de keel zette. Vervolgens nam de dader een bedrag op van de rekening van het slachtoffer. Ondertussen bedreigde hij het slachtoffer. Na de beroving gaf de dader de pas weer terug aan het slachtoffer rende hij weg in de richting van de parkeergarage van winkelcentrum Zuidpoort.

Van de dader zijn beelden te zien in de uitzending van woensdag 24 mei.

Bent u getuige geweest van de beroving, herkent u de man op de beelden of heeft u andere informatie over de zaak, belt u dan met de recherche van bureau Delft via 070-4241500.

Schilderij gestolen uit auto Tussen zondag 5 februari en zaterdag 18 februari is een schilderij gestolen uit de auto van een inwoonster van Leimuiden. Het schilderij is niet kostbaar, maar heeft zeer grote emotionele waarde voor het slachtoffer. Het schilderij van 50 bij 50 cm stond achter de bestuurdersstoel in een oranje Citroën Saxo. Het was goed ingepakt in bruin pakpapier.

Het is niet duidelijk waar en wanneer het schilderij uit de auto is gestolen. Het slachtoffer is tussen 5 en 18 februari in Den Haag, Rijswijk, Alphen aan den Rijn en Leimuiden geweest.

Heeft u het schilderij na 5 februari nog gezien, weet u waar het nu is of heeft u andere informatie over deze diefstal, belt u dan met de recherche van team Alkemade via 071-5249039

18 schilderijen gestolen bij inbraak In de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 april hebben inbrekers 18 schilderijen gestolen uit het Promenade Hotel aan de Van Stolkweg in Den Haag. Het gaat om schilderijen van onder meer Haagse kunstenaars en een werk van Corneille. Afbeeldingen van de gestolen schilderijen zijn te bekijken op de website van Politie Haaglanden.

De inbrekers kwamen binnen door een raam aan de zijkant van het hotel open te breken. Dat is aan de kant van de Prof. BM Teldersweg. De politie vermoedt dat de daders een auto bij zich hadden en dat die op het verharde fietspad aan de Prof. BM Teldersweg heeft gestaan.

De politie heeft de volgende vragen: * Wie heeft in de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 april iets gezien in de buurt van het Pormenade Hotel aan de Van Stolkweg in Den Haag dat te maken zou kunnen hebben met de inbraak? * Wie heeft de schilderijen na zondag 16 april nog gezien? Mogelijk dat ze ergens te koop zijn aangeboden. * Wie weet waar de schilderijen nu zijn?

Heeft u informatie over deze inbraak, belt u dan met de recherche van bureau Scheveningen via 070-4241500

U kunt uw informatie desnoods anoniem doorgeven via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Tijdstip uitzendingen Het regionale tv-programma Team West is iedere woensdag te zien op RTV West om 17.29, 19.30, 21.30 en 23.30 uur. De uitzending wordt iedere donderdag tot 15.00 uur herhaald.

Uitzending gemist? Heeft u een uitzending gemist of wilt u een deel van de uitzending nog eens terugzien, kijk dan op de website van Team West waar u de opname kunt bekijken. De opname is nog een hele week na de uitzending te bekijken.

Productie Team West

Het programma duurt ongeveer acht minuten en bestaat uit opsporingsberichten en achtergrond items. Team West is een samenwerking tussen Politie Haaglanden, Politie Hollands Midden, het Openbaar Ministerie Den Haag en TV West. De zaken die u te zien krijgt, spelen zich af in de politieregios Hollands Midden en Haaglanden.