Gemeente Hardenberg

Mei 2006 - Raadsconferentie Wmo succesvol verlopen

Raadsconferentie Wmo succesvol verlopen

Persbericht, 25 mei 2006

De gemeente Hardenberg en de gemeenteraad hechten groot belang aan een goede invoering van de Wmo binnen de gemeente Hardenberg. Om die reden heeft zij afgelopen dinsdag een raadsconferentie georganiseerd waar zorgvragers en zorgaanbieders samen met de gemeenteraad kon discussiëren over belangrijke punten waar de gemeente rekening mee moet houden bij de invoering van deze nieuwe wet.

Op de bijeenkomst kwamen ruim 90 deelnemers af en kon mede op grond van de ingebrachte punten als zeer succesvol worden bestempeld. Onderwerpen die aan bod kwamen hadden betrekking op hoe kunnen hulpbehoevenden langer zelfstandig wonen, welke ondersteuning moet geboden worden met betrekking tot mantelzorg en huishoudelijke verzorging, cliëntenparticipatie en indicatiestelling.

De gemeenteraad moet in de komende maanden een aantal keuzes maken op welke wijze zij vorm wil gaan geven aan de Wmo binnen de gemeente Hardenberg. Mede op grond van deze raadsconferentie heeft de gemeenteraad meer inzicht gekregen in de vragen die er bestaan bij zowel zorgaanbieders als zorgvragers en kan zij een betere en meer afgewogen beslissing nemen. De Wet maatschappelijke ondersteuning krijgt 1 januari 2007 zijn beslag.

Raadsconferentie Wmo Wmo Raadsconferentie