Mei 2006

'Sportvissen en zwemmen' op Roskilde Festival 2006 Het jaarlijkse Roskilde Festival is een van de hoogtepunten op het gebied van pop- en rockmuziek in Europa. Deze zomer wordt het mega-evenement voor de 36ste keer gehouden en wel van 29 juni tot en met 2 juli. Het festival vindt plaats in de Deense stad Roskilde, even buiten Kopenhagen. Dit jaar zijn er een paar bijzondere extra's voor bezoekers: `Fish and Swim' en `Get a Tent'.
`Fish and Swim'
Bezoekers van het Roskilde Festival, dat van 29 juni tot 2 juli a.s. in Denemarken wordt gehouden, kunnen ditmaal op het kampeerterrein genieten van `Fish and Swim'. Het gaat daarbij om twee meertjes die voor de festivalgangers beschikbaar zijn als een extra vorm van recreatie.

Put & take
Het ene meertje is ingericht als een grote visstek, waar liefhebbers volgens het systeem van `put & take' hun geluk kunnen beproeven. Koks staan klaar om de gevangen vis desgewenst meteen te bereiden. In het andere meertje kan worden gezwommen. De oevers zullen zijn voorzien van mooie zandstranden.

`Get a Tent'
Kamperen op het speciale festivalterrein is gratis met een festivaltoegangskaart. Dit jaar zijn op het campingterrein tegen betaling van een toeslag van 450 DKK (EUR 60) ook volledig ingerichte tweepersoonstenten beschikbaar onder het motto `Get A Tent'. Het kampeerterrein van het festival is geopend vanaf 25 juni, om 08:00 uur.

Artiesten
Elk jaar treden er ruim 160 artiesten op, op zes verschillende podia, gedurende vier dagen van donderdag tot en met zondag. Ook tijdens deze 36e editie van het Roskilde Festival is het deelnemersaanbod weer zeer interessant.

Bekende namen
Bekende namen zijn ditmaal onder anderen Bob Dylan, Guns n' Roses, Morrissey, Roger Waters, Franz Ferdinand, Tool, Kannye West, The Strokes, The Streets en Placebo.

Kaartverkoop
Op 25 juni begint het festival aan zijn `opwarmronde' en stromen zoals gewoonlijk de liefhebbers uit heel Europa al toe. De verkoop van 75.000 kaarten is reeds gestart. Kaartverkoop in Nederland via Ticketservice.

Voor meer informatie, zie http://www.roskilde-festival.dk/

Informatie Denemarken
Meer informatie over reisbestemming Denemarken via:

VisitDenmark
Postbus 266
2300 AG Leiden
Tel. 071 5211544 (ma/woe/vrij van 09:30-12:00 uur) E-mail: denemarken@visitdenmark.com
Internet: www.visitdenmark.nl
2006-05-24