Gemeente Nuth


24-05-2006

Info politie: Politie deelt 419 gele kaarten uit

Schimmert De politie heeft in de week van 10 t/m 17 mei de aanzet gegeven tot een controleactie in het kader van subjectieve verkeersonveiligheid. In genoemde week werd waarschuwend opgetreden tegen 419 weggebruikers die zich niet hielden aan de verkeersregels. Ook werden folders meegegeven met uitleg over de nieuwe aanpak van het Team Subjectieve Verkeersonveiligheid (TSV). De actie werd gehouden in de Hoofdstraat van Schimmert, waar het project een aantal weken zal voortduren.

Om de aandacht op het project te vestigen zette het Verkeershandhavingsteam woensdag 12 verkeersassistenten en agenten in Schimmert in. De dagen daarop werden steeds drie politiemensen ingezet. Zij hielden overtreders staande en spraken hen aan op hun verkeersgedrag. In plaats van een boete deelden de agenten gele kaarten uit. Ondanks deze waarschuwingsfase zijn twee bestuurders toch geverbaliseerd vanwege hun excessieve overtreding: een motorrijder reed in de 30-km zone met een snelheid van 65 km/u en een bromfietser passeerde de controleplaats zonder helm. Met name het autoverkeer in de 30-km zone blijkt zich niet te houden aan deze snelheid.

Uit reacties van omwonenden blijkt dat de aanpak van de politie zeer welkom is. Juist vanuit de bevolking kwamen regelmatig klachten over te snel rijdende voertuigen. Bewoners van de Hoofdstraat voelen zich hierdoor onveilig en om die reden merkte de gemeente de straat aan als 30-km zone en richtte die als zodanig in. Toch bleef de snelheid van de vele dagelijks passerende voertuigen te hoog. Daarom heeft het TSV van het Verkeershandhavingsteam van de politie deze straat als eerste projectlocatie aangemerkt. De actie zal nog enkele weken in beslag nemen.