ID&T


Studio 80

Weekoverzicht

HappyChaos: Café!
Woensdag 24 mei
20:00 uur
Entree: gratis!

Stichting happyChaos werd vijf jaar geleden opgericht door Amsterdamse studenten en jonge redacteuren van weekblad Vrij Nederland. Elke tweede en vierde woensdag van de maand organiseert happyChaos in Studio 80 het
happyChaos: Café!, waar gedebatteerd wordt over actuele onderwerpen. Voor informatie over deze editie en over happyChaos in het algemeen kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief op http://cafe.happychaos.nl .

08BAR
Woensdag 24 mei
21:00 uur
Entree: 3 euro, gratis als je je eigen producties meeneemt op CD-R.

Elke laatste woensdag van de maand is er 08BAR in Studio 80, met djs Tom Trago, Elected en gasten. 08BAR is een avond voor zowel jonge talentvolle producers en djs van elektronische muziek als ervaren rotten die hun credits inmiddels verdiend hebben. Tijdens deze avond krijgen ze de gelegenheid hun nieuwste beats of de track die ze net afgemixt hebben voor het eerst te laten horen aan een publiek.

Tijdens de 08BAR-avond kunnen producers hun track (voorzien van naam & titel) inleveren. De beste tracks van alle 08barsessies worden verzameld en uitgebracht op EP bij RushHour (Amsterdam).

08ART is onderdeel van 08BAR. Tijdens elke aflevering van 08BAR is werk te zien van beginnende of gevestigde kunstenaars van verschillende disciplines.

Transmission
Donderdag 25 mei
20:00 uur
Entree: 5 euro

Al weer de tweede Transmission avond in Studio 80. Iedere laatste donderdag
van de maand haalt Studio 80 de hipste en nieuwste bands van buiten Amsterdam naar binnen. Tijdens elke avond spelen er twee bands en daarnaast
is er een bijpassende dj.
Deze editie:

Saunawest:
LCD Soundsystem meets Ladytron en David Bowie meets Gang of Four. www.saunawest.com

De Nieuwe Vrolijkheid:
Het enfant terrible van de Haagse popscene. DNV werd al zon beetje overal
met zachte hand verwijderd en was volgens de pers een van de meeste controversiële bands van 2005.
www.denieuwevrolijkheid.nl

DJ Time Machine:
DJ Time Machine is de enige dj die het hele Abba repertoir in drie minuten
kan draaien alvorens er een breakbeatversie van Jimi Hendrix in te gooien.
Bereid je voor op een paar uur postmoderne nostalgie.

Welcome To The Future
Vrijdag 26 mei
22:00 uur
Entree: 5 euro

room 1
JENS BOND (Pokerflat, Germany)
ERIC DE MAN
ARON FRIEDMAN
LE CLIC DJs

room 2
LIL Ds SPACEPALEIS
QUAZAR SOUNDSYSTEM ft JOBEZ

Na de zeer geslaagde maart-editie met alle vaste GO 4 djs plus een liveoptreden van minimal-pionier David Labeij en een afterparty van de Pick-up club, presenteert Welcome To The Future op vrijdag 28 mei een nieuw cutting edge programma. Naast het vaste dj-team, met Eric de Man, minimalqueen Lil D en djs van Le Clic en Quazar ditmaal ook een internationale gast-dj: Jens Bond, een van de grote troeven van het toonaangevende Duitse Pokerflat het label van onze held Steve Bug. De 31-jarige Jens Bond, die zijn Amsterdamse debuut maakt op Welcome To The Future, produceerde in het verleden al tracks met Pokerflat-collega Guido Schneider. Bovendien zette hij een van de sterkste Pokerflat-releases van 2005 op zijn naam, het meeslepende Oh my buffer.

Check ook www.welcometothefuture.nl met de wekelijke playlists en het laatste nieuws rond de eigen partys.

Streetbeatz
Zaterdag 27 mei
22:00 uur
Entree: 7,50 euro

Na het succes van de vorige editie is er aanstaande zaterdag een nieuwe editie van Streetbeatz. Deze hiphopavond staat in het teken van Nederlandse en Europese hiphop acts en djs. Vorige keer waren de Duitse Youngstazz te gast. Streetbeatz nodigt Europese acts uit om zo het publiek te laten zien wat er in de rest van Europa gebeurt. Tegelijkertijd zien de andere landen hoe de
hiphop cultuur in Amsterdam wordt beleefd.

Crèche
Zondag 28 mei
20:00 uur
Entree: 5 euro

Zondag 28 mei is het weer tijd voor Crèche. Dit keer wederom twee spannende gasten. Ten eerste is daar Jason Shae. Velen kennen hem van de minimal-viermansbob Jason & The Argonauts. Door de vele live optredens was zijn dj carrière tijdelijk op een laag pitje gezet, maar daar komt binnenkort verandering in, getuige zijn agenda. Daarnaast hebben we de immer charmante Michelle Sars uitgenodigd. Deze opkomende ster uit de Amsterdamse underground scene heeft een snelle groei doorgemaakt. Met haar verfijnde mix van deephouse, minimal en funk heeft zij al menig hart voor haar gewonnen. Daarnaast is ze ook actief als mede-organisator van de Hatsieklatsie avonden, die zij samen met Polly Esther host. De avond wordt zoals gewoonlijk in- en uitgeleid door gastheren Boris Werner en Lauhaus.

Wekelijks terugkerende radioprogrammering

Elke Dinsdag

Beautiful Extremes
20:00 22:00

Het programma waarin de grenzen van de dance verkend en overschreden worden! Met aandacht voor alles van clickhouse en broken beats tot electro(clash), electronics en downtempo. Iedere dinsdag tussen 20.00- 22.00 uur gepresenteerd door Oscar Smit (bekend van VPROs 3voor12 / Club Lek) en live te beluisteren via de Studio 80 stream.

Elke Donderdag

Planet Rock
20:00 22:00

Eric de Man en Jefferson, presenteren elke donderdag tussen 20:00 en 22:00 Planet Rock. Planet Rock staat voor dansvloergerichte muziek en is een muzikaal doorgeefluik met de nieuwste trends. Wekelijks worden djs uitgenodigd om de nieuwste platen te komen draaien en te vertellen wat er allemaal speelt. Naast muziek ook een hoop onzin en gezelligheid.

Elke Vrijdag

Radio Tosti 18:00 20:00

Elke week vanuit Studio 80 is er Radio Tosti met djs Aron Friedman, Lauhaus, Melon en host Beee. Tijdens deze show hoor je de vetste minimal platen en de laatste nieuwtjes uit de scene.

Welcome To The Future 20:00 22:00

Wekelijks vanuit Studio 80 de inmiddels welbekende radioshow Welcome To The Future. Gert van Veen (Quazar), Julien Chaptal en Noah Pepper (Le Clic) presenteren hier twee uur lang een programma met de nieuwste platen en de laatste ontwikkelingen uit de dancescene.

Studio 80

Geplaatst op: 24-05-2006