Gemeente Noordenveld


Koninklijke onderscheiding voor mevrouw A. Aalders-Heuker

Gepubliceerd op: 24 mei 2006

Op woensdag 24 mei 2006 zal mevrouw Antje Aalders-Heuker uit handen van Burgemeester Van der Laan een Koninklijke Onderscheiding 'Lid in de Orde van Oranje Nassau' ontvangen. Mevrouw Aalders krijgt de onderscheiding op grond van haar verdiensten voor de Afdeling Noordenveld van het Nederlandse Rode Kruis.
De uitreiking vindt plaats om 20.00 uur in het gebouw van het Rode Kruis (Hoppad 16) in Roden.

Omschrijving bijzondere verdiensten van mevrouw Aalders: Antje Heuker, weduwe van L, Aalders
wonende op het adres Ceintuurbaan-West 18
geboren op 18 maart 1943 te Marum

De bijzondere verdiensten van mevrouw Heuker hebben betrekking op haar vrijwilligerswerk voor het Nederlandse Rode Kruis, Afdeling Noordenveld. Decoranda is al sinds 1966 actief lid van het Rode Kruis. Nu, na een periode van bijna 40 jaar, gaat decoranda het wat kalmer aan doen en legt zij haar functie als commandant als gevolg van een minder worden fysieke gesteldheid neer. Gelet op haar betrokkenheid bij de afdeling valt dit decoranda erg zwaar. Decoranda blijft overigens wel als lid/vrijwilliger actief bij de activiteiten van de afdeling. Nu decoranda de functie commandant heeft neergelegd is zij nog immer ongeveer 20 uur per week actief als vrijwilliger voor het Rode Kruis. Voorheen was die tijdsbesteding volgens voorsteller circa 40 uur per week!

Door de leden van de Afdeling Noordenveld van het Nederlandse Rode Kruis wordt mevrouw Aalders-Heuker nog steeds gezien als de spil van de Afdeling waarom alles draait. En ook bij de plaatselijke bevolking is decoranda een bekend gezicht geworden door haar aanwezigheid bij de grotere evenementen in de gemeente. Een waardering van decoranda in de vorm van het verlenen van een Koninklijke Onderscheiding in dit geval zeer op zijn plaats.

Roden, 23 mei 2006