Gemeente Gouda


persbericht: uitreiking eerste oranje straatversierpakket (24/5/2006)

Op woensdagmiddag 24 mei 2006 om 15.15 uur reikt wethouder Arnout Menkveld het eerste oranje straatversierpakket uit aan de bewoners van de H.J.A.M. Schaepmanstraat. De overhandiging vindt plaats in de H.J.A.M. Schaepmanstraat. Een groep bewoners van deze straat greep de kans om zich aan te melden voor het oranjeversierpakket. De gemeente hoopt met de veertig beschikbare pakketten bewoners te stimuleren gezamenlijk iets positiefs tot stand te brengen in hun straat.

De oranje versierpakketten vertegenwoordigen elk een waarde van ongeveer 200,-. De pakketten worden gefinancierd uit het budget waaruit ook bewoners die een straatfeest organiseren een bijdrage kunnen krijgen.
In Gouda vinden we het belangrijk dat bewoners dingen samen doen. De gemeente Gouda is van mening dat het gezamenlijk versieren van een straat een bijdrage levert aan de goede sfeer in de buurt.

Het idee om de oranje straatversierpakketten beschikbaar te stellen is vooraf voorgelegd aan de voorzitters van de wijkteams. De reacties waren veelal positief. Zowel gemeente als de wijkteams verwachten veel animo voor de pakketten.

Inwoners van Gouda kunnen het oranjeversierpakket aanvragen via een formulier op www.gouda.nl/versierpakket. Zij moeten dan wel tenminste vijf andere straatbewoners vinden die het initiatief ondersteunen. De aanvragen voor de pakketten worden in volgorde van binnenkomst afgehandeld. Op is op. Bewoners die een pakket ontvangen, moeten uiterlijk een week na de finale (10 juli 2006) de straatversiering hebben opgeruimd.

Het oranje straatversierpakket is overigens niet de enige activiteit van de gemeente rond het WK voetbal. Op 7, 10 en 25 juni organiseert de gemeente drie panna knock out toernooien voor Goudse jongeren.