Gemeente Hilversum

Akkoord over contract Stationsgebied zuid

24 mei 2006
AM Wonen b.v. gaat in het Stationsgebied zuid 115 woningen, ca. 1.100 m2 kantoorruimte, ca. 1.500 m2 caféruimte met studio en een parkeergarage met 132 parkeerplaatsen bouwen. Het college van b en w heeft op 23 mei met veel genoegen ingestemd met de verkoop van een perceel grond terrein Schapenkamp/hoek Prins Bernhardstraat. Na een intensief en langdurig onderhandelingstraject is er overeenstemming bereikt en ligt er een koopovereenkomst.
In de koopovereenkomst zijn de belangrijkste ingrediënten voor de ontwikkeling van dit project opgenomen. Geregeld zijn ondermeer de m2 prijs per woning, de gemiddelde oppervlakte per woning (minimaal 100 m2, waarbij maximaal 25 woningen met tenminste 70 m2 GBO (gebruiksvloeroppervlakte)) en de taakverdeling tussen gemeente en ontwikkelaar.

Dit bijzondere bouwplan zal aanzienlijk bijdragen aan de kwaliteitsverbetering van het stationsgebied. De woonfunctie speelt daarbij een belangrijke rol, echter ook de studio/horeca functie verhoogt de gebruikskwaliteit van het stationsgebied. De route vanuit station naar binnenstad wordt met deze toevoeging aangenamer. Het plan is qua volume en functionele invulling van grote betekenis.

Planologische procedure en verwerving.
De aanvraag bouwvergunning is eind 2005 door AM wonen b.v. ingediend en de gemeente kan die nu - na de verklaring van geen bezwaar van Gedeputeerde Staten - verlenen.
Voor de uitvoering van het project is het nodig dat de in het projectgebied voorkomende woningen door de gemeente worden geamoveerd. Van de 4 bestaande woningen langs de Wilhelminastraat zijn er 3 door de gemeente aangekocht; voor de laatste woning is een (bouwplan)onteigening in gang gezet. Dit na minnelijk overleg met de betrokken eigenaren.

Mocht blijken dat het onteigeningsmiddel nodig blijft, dan is deze procedure naar verwachting eind 2007 afgerond.

Ondertekening
Het contract wordt op 30 mei a.s. ondertekend tijdens een feestelijke bijeenkomst in aanwezigheid van de heer drs. P.C.M.Krop MRE, directeur AM Wonen, regio Noord-Holland en wethouder Hammer namens de gemeente Hilversum.