Politie Gelderland-Midden

Werkstraffen voor jongens na oplichtingspoging

Publicatiedatum: 24-5-2006 13:18:09

Zevenaar - Twee Zevenaarse jongens van dertien en veertien jaar hebben van bureau Halt werkstraffen gekregen van respectievelijk vijf en zeven uur in verband met poging tot oplichting. De twee zouden halverwege maart van dit jaar een 45-jarige vrouw in hun woonplaats geprobeerd hebben op te lichten door zich voor te doen als collectanten voor een actie tegen zinloos geweld. De twee zouden namens een school collecteren. De vrouw had later argwaan gekregen en had bij de bewuste school geïnformeerd. Daar bleek men van niets te weten waarna de Zevenaarse de politie inschakelde. Na onderzoek kwam de verdenking bij de twee Zevenaarse jongens te liggen die daarover later aan de tand gevoeld werden. Beiden bekenden daarop zelf een sponsorformulier te hebben gemaakt waarmee ze geld wilden inzamelen, niet voor een goed doel, maar om kaartjes te kunnen bemachtigen voor een hardcore party. De twee waren er echter niet in geslaagd geld los te peuteren. Justitie oordeelde dat er sprake was van poging tot oplichting. De twee kregen daarvoor een alternatieve straf via bureau Halt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Rijverbod na mogelijk drugsgebruik

Publicatiedatum: 24-5-2006 13:15:37

Duiven - De politie van Duiven heeft dinsdagavond een rijverbod opgelegd aan een 33-jarige automobilist uit de gemeente Lingewaard in verband met vermeend drugsgebruik. Ook krijgt de man mogelijk een rijvaardigheidsonderzoek aan zijn broek. Politieagenten werden door buurtbewoners aan de Spotvogelstraat geattendeerd op een man die versuft in zijn auto zou zitten. De man werd door de agenten slapend in zijn auto aangetroffen. Nadat de automobilist gewekt was kregen de agenten de indruk dat hij zojuist verdovende middelen had gebruikt. Ook zagen de agenten sporen van drugsgebruik in de wagen. Bij de man werden verder geen drugs aangetroffen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Jongens opgepakt na vernieling

Publicatiedatum: 24-5-2006 13:14:58

Heteren - De politie heeft dinsdagavond op de Flessestraat in Heteren drie jongens opgepakt op verdenking van vernieling. Het trio was door een getuige betrapt toen er op de Bretagnesingel een ruit van een gebouwtje bij de kerk sneuvelde. Het trio ging er na ontdekking vandoor maar kon even later op aanwijzing van de getuige in de kraag worden gevat. Het bleek te gaan om twee jongens van achttien jaar uit Renkum en Arnhem en een zestienjarige knaap uit Heteren. De Heterenaar bekende later de ruit te hebben ingetrapt. De andere twee hadden geen aandeel in de zaak. De drie zijn later na verhoor vrijgelaten. Justitie beslist over het lot van de Heterenaar.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---