Mojo Concerts

Delft, 24 mei 2006

Kersttour Trijntje Oosterhuis & het Metropole Orkest

Trijntje Oosterhuis geniet een uitstekende reputatie waar het haar keuze van projecten betreft, en dit jaar zal dat beslist niet anders zijn. In december gaat ze samen met het prestigieuze Metropole Orkest op tour langs de Nederlandse theaters, waar ze met name de prachtige liedjes van Burt Bacharach ten gehore zal brengen. Bacharach is een legendarische componist en pianist die met grootheden als Dionne Warwick, Marlene Dietrich, Elvis Costello en Aretha Franklin heeft samengewerkt.

Trijntje gaat in elf Nederlandse theaters liedjes als 'That's what friends are for' en 'I say a little prayer' zingen. Tevens zal ze ruimte maken voor een aantal bijzondere liedjes die in het teken van kerst zullen staan. Trijntje: "Al sinds mijn jeugd luister ik naar de muziek van Burt Bacharach en ik kan niet wachten om deze unieke songs aan mijn publiek te laten horen! Ik weet zeker dat de prachtige composities, die op zeer smaakvolle wijze gearrangeerd zullen worden, buitengewoon goed tot hun recht komen in deze kersttour met het Metropole Orkest!"

Tijdens de voorbereidingen van dit fantastische project bleek al snel dat zowel de samenwerking met het Metropole Orkest als de schitterende liedjes van Bacharach een grote inspiratiebron zijn voor Trijntje en het orkest.

Het is niet de eerste keer dat Trijntje een theatertour door Nederland doet met een groot orkest. Eerder vertolkte ze Billie Holiday & Gerschwin repertoire wat leidde tot het zeer succesvolle album 'Strange Fruit', dat op het Blue Note label verscheen en bekroond werd met dubbel platina.

De komende maanden wordt er meer bekend over het Burt Bacharach project. Hou daarom Trijntje's site (www.trijntje.nl) in de gaten voor het laatste nieuws en alle concertdata!

========================================