Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

24 mei 2006

Apeldoorn - Grote politiecontrole in Apeldoorn-Noord-Oost

De politie heeft dinsdagavond en een gedeelte van de nacht van dinsdag op woensdag (24/05) een grote verkeerscontrole gehouden in het gebied Noord-Oost. De controle vond plaats aan Het Rietveld, het Operaplein, aan de Laan van Zevenhuizen en aan het Kanaal Noord. De controle bestond uit het onderdeel verkeerstoezicht en een deel opsporing en criminaliteitbestrijding.

Drugs

In het gedeelte opsporing en criminaliteit heeft de politie een einde gemaakt aan de overlast voor de buurt van een flat aan de Aristotelesstraat wegens het dealen en gebruiken van drugs. De politie ging dinsdagavond (23/05) de kelderbox in de flat binnen en heeft daar een 36-jarige Apeldoornse harddrugshandelaar en zeven gebruikers (24 tot 45 jaar) uit Apeldoorn, Beekbergen en Deventer aangehouden. Bovendien trof de politie, met inzet van een speciaal getrainde narcoticahond een hoeveelheid harddrugs aan. De politie ging rond 21.30 uur de kelderbox binnen naar aanleiding van klachten van wijkbewoners en hield de handelaar en de gebruikers aan. Twee van hen werden na verhoor heengezonden, de anderen werden voor nader onderzoek ingesloten. Met behulp van een speurhond werd er in de kelderbox en in diverse auto's onder meer harddrugs, een alarmpistool en een autoradio, vermoedelijk afkomstig van diefstal, aangetroffen. Verder bezocht de politie een paar bewoners in het gebied Noord-Oost Apeldoorn wegens nog niet betaalde achterstallige boetes. De boetes werden geïnd. Verkeer Tijdens het verkeerstoezicht heeft de politie 310 voertuigen gecontroleerd. Er werden 292 blaastesten afgenomen en daarbij bleken drie bestuurders te veel te hebben gedronken. Een 30-jarige bestuurder van een bedrijfsauto uit Apeldoorn blies 0,6 prom Een 49-jarige Apeldoornse automobilist bleek 1,1 prom in zijn bloed en een 37-jarige automobilist uit Emmeloord blies 0,6 prom.

Verder werden 85 boetes uitgedeeld voor onder meer het rijden zonder rijbewijs, het overschrijden van de maximumsnelheid, het rijden met gladde banden, het niet dragen van de autogordel, bestuurders van bromfietsers vanwege het rijden op een brommer met te groot vermogen en het fietsen zonder goede verlichting. Behalve de politie werd er meegewerkt door twee leden van de ANWB die in totaal 45 keer hulp verleenden bij ondermeer defecte verlichting.

Apeldoorn - Tien aanhoudingen tijdens Ochtendgloren langs A1

Tijdens de grote politiecontrole langs de A1 op de parkeerplaatsen Lukasgat en de Hucht onder Apeldoorn, zijn afgelopen nacht (24/5) 10 mannen aangehouden en vier wapens waaronder één vuurwapen aangetroffen. De andere wapens betroffen een mes, een wapenstok en een honkbalknuppel. Van de aangehouden personenauto waren drie bestuurders der invloed van alcohol. Drie andere mannen werden aangehouden omdat in hun auto een gestolen kentekenplaat werd aangetroffen. Daarnaast lag er in de auto een mes en schroevendraaiers en kon de identiteit van de mannen niet worden vastgesteld. Zij werden voor nader onderzoek ingesloten. Eén bestuurder werd aangehouden nadat bleek dat in zijn paspoort een geboortedatum was veranderd. Ook hij werd voor nader onderzoek ingesloten. Drie personen werden ingesloten omdat hun identiteit niet kon worden vastgesteld. Twee personen kregen een boete opgelegd omdat zij vlak voor de controle op de vluchtstrook stopten en iets uit de auto gooiden. De speurhond trof een vuurwapen aan waarvan de loop was dichtgemaakt en dus onklaar was voor gebruik. Eén man werd bekeurd omdat hij een geringe hoeveelheid drugs in zijn auto vervoerd. De douane trof bij één auto rode diesel in de tank. Er werden 83 bekeuringen voor verkeersovertredingen uitgereikt. Ook werden 386 bekeuringen opgemaakt voor het te hard rijden.

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Bert Top 055 - 548 60 58

---- --