Ingezonden persbericht


Persbericht

Service provider UNET kiest voor backup oplossing van IASO

Emmeloord, 24 mei 2006 --- De Nederlandse Service Provider UNET heeft overeenstemming bereikt met IASO Backup Technology over het aanbieden van een geavanceerde backup dienst op basis van de technologie en software van IASO.

Unet is een middelgrote Service Provider, die een sterke positie inneemt in onder meer Flevoland, maar die ook in andere regio's sterk vertegenwoordigd is. De onderneming is een voorloper in het aanbieden van de modernste communicatiemiddelen: Internet, Intranet, radio, televisie en telefonie. De ambitie is om ook landelijk tot de topspelers in het marktsegment te gaan behoren.

UNET gaat zijn zakelijke klanten in het midden- en kleinbedrijf en ook de segmenten daarboven bedienen met een geavanceerde backup service op basis van de IASO-technologie. De provider wil dat realiseren met behulp van een redundante opgezette infrastructuur, waarbij de backup servers op twee locaties worden ondergebracht de eerste server in het Datacentrum van UNET in Almere, de tweede (de backup van de backup) in het voormalige Computer Uitwijk Centrum (CUC), nu de Getronics Business Continuity Services in Lelystad.

Dank zij de overeenkomst met UNET heeft IASO, zelf gevestigd in Flevoland, nu beide belangrijke Service Providers in Flevoland als klant. Vorig jaar besloot Solcon al de online backup te baseren op de vernuftige oplossing van IASO Backup Technology. In totaal baseren circa 20 Nederlandse Service Providers en ICT dienstverleners met vele duizenden klanten hun online backup op de technologie van IASO.

IASO Backup Technology
IASO heeft in Nederland een sterke positie bij kleine tot middelgrote, en steeds vaker ook grote bedrijven. Het is een sector die zich realiseert dat backups maken op tape zijn langste tijd heeft gehad. Het belangrijkste bezwaar tegen tape, aldus directeur Rob Verbeek van IASO, is dat men in noodgevallen niet snel de verloren gegevens kan terughalen. Als dat al lukt.

Het aanbod van IASO blijkt in de praktijk aantrekkelijk voor een veelheid aan bedrijfssegmenten. Veel afnemers vindt IASO bij grotere reclamebureaus, makelaarskantoren, accountantskantoren, scholengemeenschappen, de financiële sector, retail, productie- en handelsbedrijven.

Deze even voor de hand liggende, als innovatieve oplossing is het resultaat van een jarenlange softwareontwikkeling. Nadat IASO in de beginjaren gebruik had gemaakt van standaard backupsoftware, bleek allengs dat de eisen van grotere klanten verder reikten dan de mogelijkheden die er toen waren. De eigen IASO backupsoftware maakt het mogelijk in korte tijd grote hoeveelheden bedrijfsgegevens vast te leggen.

De backup-oplossingen van IASO helpen bedrijven de continue beschikbaarheid van bedrijfsgegevens te garanderen, waar ook ter wereld. Een snel groeiend aantal ondernemingen en Service Providers vertrouwt blindelings op IASO voor hun backup en recovery software en services. Kijk voor meer informatie op http://www.iasobackup.com/

Persinformatie bij:

IASO Backup Technology B.V.
Rob Verbeek
Penning 6a
8305 BH Emmeloord
t.: 0527 617 388
e.: rob.verbeek@iasobackup.com

Lubbers & De Jong Communicatieadvies BV
Bert Lubbers
Keizersgracht 219
1016 DV Amsterdam
t.: 020 421 05 65
e.: bert@l-dj.nl

---