Ingezonden persbericht


Persbericht

Phoenix Technologies Ltd. Komt met Europees Trusted Partner Network Programma

Aanbod eindpuntbeveiliging biedt Europese partners nieuwe zakelijke mogelijkheden

ZALTBOMMEL, 24 mei 2006 -- Phoenix Technologies Ltd. (Nasdaq:PTEC), de toonaangevende ontwikkelaar van firmware voor pc's en andere digitale apparatuur, heeft vandaag zijn Trusted Partner Network in Europa bekendgemaakt. Dit programma ontwikkelt zich wereldwijd en is erop gericht om via nieuwe en bestaande distributiepartners eindpuntbeveiligingsoftware van hoge kwaliteit aan te bieden.

Het Phoenix Trusted Partner Network biedt Phoenix' partners de middelen en mogelijkheden om hun omzet te vergroten en een waardevolle klantenpropositie aan te bieden. De Phoenix reeks van eindpunttoepassingen (voor PCs, notebooks, PDA's, smartphones, etc.) bestaat uit Recover ProT en TrustConnectorT die volledig complementair zijn met een brede reeks bestaande producten.

"Ons channel programma is vooral populair bij service providers die hun eindpuntbeveiligingsaanbod richting de zakelijke markt en overheid willen uitbreiden," zegt Robert Mol, senior director marketing and distribution, EMEA van Phoenix. "Wij zijn 100% gecommitteerd om de verkopen via onze partnerkanalen te stimuleren en te ondersteunen."

Het Phoenix Trusted Partner Network is ontwikkeld om leveranciers in staat te stellen nieuwe omzet te generen met eindpuntbeveiligingssoftware, terwijl zij werken met een producent wiens streven er volledig op is gericht om de software-oplossingen via het partnerkanaal aan te bieden. Phoenix biedt zijn partners alle verkoop-, marketing-, training- en technische ondersteuning en de middelen om de producten op de markt te brengen. Zij hebben ook toegang tot de Trusted Partner Network portal en het Phoenix Online Training Center. Op basis van hun inspanningen en bijdrage aan de Phoenix productontwikkeling en hun investeringen in verkoop en technische training, kunnen partners in aanmerking komen voor bijzondere programma-aanbiedingen van Phoenix. Voor meer informatie over het Phoenix Trusted Partner Network, inclusief lidmaatschapmogelijkheden: http://partners.phoenix.com.

TrustConnector 2
Met TrustConnector krijgen apparaten een unieke identiteit via een identiteitssleutel die onmogelijk te stelen of te wijzigen is. Alleen apparaten met een bekende identiteit krijgen toegang tot netwerken, applicaties en data. The software ondersteunt eindpuntapparaten zoals PCs, notebooks, PDA's, smartphones en andere intelligente apparaten die zijn uitgerust met x86 chips. De identiteitssleutel wordt onlosmakelijk aan het apparaat gebonden, waarbij de zwaarst beschikbare cryptografie wordt gebruikt. Deze unieke sleutel - en alle overige identiteitssleutels die ermee worden beveiligd - kunnen niet worden verplaatst, ontvreemd of gekopieerd. Alleen apparaten die van een bekende identiteitssleutel zijn voorzien kunnen netwerktoegang krijgen of applicaties aanspreken zoals financiële- of afdelings-systemen, werknemers- of klantendatabases. PCs of andere apparaten waarvan niet kan worden vastgesteld dat de organisatie de eigenaar is of waarvan blijkt dat ze niet zijn geautoriseerd, kunnen geweigerd worden of slechts beperkt toegang krijgen.

RecoverPro 6
Als een unieke back-up recovery toepassing, kan RecoverPro 6 binnen luttele minuten PC herstel uitvoeren - zonder tussenkomst van IT-ondersteuning, netwerkverbindingen of externe herstelsystemen. De applicatie lost een groeiend probleem op waarmee ondernemingen vandaag-de-dag geconfronteerd worden: hoe desktop en mobiele PC gebruikers in de organisatie in staat stellen om hun systemen te herstellen na systeemuitval en storingen door virussen, wormen, kwaadaardige codes en andere fouten die de bedrijfsvoering verstoren en IT-kosten omhoogstuwen. De Recover Pro applicatie vergroot de effectiviteit van traditionele eindpuntbeveiligingsoplossingen zoals anti-virus en firewall software.

Over Phoenix Technologies Ltd.
Phoenix Technologies Ltd. (Nasdaq:PTEC) is een wereldwijde marktleider in apparaatgebonden beveiligingssoftware die eindpuntbeveiliging garandeert. De onderneming vestigde 26 jaar geleden haar leiderschap in de industrie met de BIOS software, waarvan momenteel meer dan een miljard systemen in gebruik zijn, terwijl er jaarlijks meer dan 100 miljoen nieuwe systemen bijkomen.Op basis van haar core system ervaring en firmware aanbod, heeft Phoenix een portfolio opgebouwd van innovatieve software producten waarmee simpel en makkelijk apparaten kunnen worden geïdentificeerd en hersteld, waarbij de eindpuntbeveiliging en beschikbaarheid ongeëvenaard zijn. Met focus op de hoogste niveaus van klantvertrouwen en -tevredenheid bedient Phoenix distributiepartners voor zowel de zakelijke markt als de overheid, ODM's, OEM's, systeembouwers en onafhankelijke softwarefabrikanten en stelt hen in staat de time-to-market te bekorten, hun producten te differentieren, waarde te creëren, marges te vergroten en lagere cost-of-ownership te realiseren. Phoenix is gevestigd in Milpitas, California (Verenigde Staten) en heeft kantoren in de belangrijkste zaken- en technologische centra over de gehele wereld.