Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

vrijdagavond 16 juni

Bijbelstudieavond Het offer van Jezus: verzoening door voldoening??

Op de laatste twee avonden van de voorjaarsreeks bijbelstudies van In Perspectief staat het offer centraal. De eerste avond (donderdag 18 mei) hebben we de voorafschaduwing van HET offer gezien in het offer van Izaak. Dr. Klaas Goverts heeft duidelijk gemaakt dat onze God geen offer wil in de zin van "er moet bloed vloeien", maar volkomen toewijding zoekt tot over de laatste grens.

Heeft u de lezing van dr. K. Goverts gemist?
Luitser dan online naar de audio opname op onze site www.inperspectief.com of bestel de CD via inperspectief@hetnet.nl .

Op vrijdagavond 16 juni hoopt Wim Hoogendijk de serie te vervolgen en in te gaan op het offer van Jezus. Net als het lam waar God in voorzag bij Izaak, nam Jezus de onderste plaats in. Zo heft Zijn offer alles, de hele kosmos, op naar Zijn Vader. Maar wat dan met God's gerechtigheid? De zonde kon toch niet ongestraft blijven?
Er moest toch genoegdoening aan God geschieden?!

Vaak is de gedachtengang immers als volgt: Jezus betaalde onze schuld aan het kruis, zodat God weer verzoend zou zijn en wij weer tot Hem mogen komen als we maar geloven in Zijn Zoon. Toch is dat niet wat God in Zijn woord openbaart. Het offer is Zijn liefdesverklaring en geen afrekening van God. Jezus betaalde wel de losprijs voor ons, maar niet aan God....

Kortom; het belooft een boeiende bijbelstudie te worden op vrijdagavond 16 juni. Wim Hoogendijk gaat daarbij heilige huisjes niet uit de weg maar wil Gods Woord laten spreken. Als ook u graag wil onderzoeken wat de Bijbel hierover zegt en open staat voor nieuwe perspectieven, dan nodigen we u van harte uit om de bijbelstudie bij te wonen. Natuurlijk is er na de studie ruimte voor uw vragen.

Waar: Evangelische Hogeschool (EH), Drentsestraat 1, Amersfoort

Aanvang: 20.30 uur (20.00 ontvangst met uur koffie en koek: 1 euro)

Toegang: Gratis (wel collecte)

Meer informatie: A. Hoogendijk, tel. 033-4620887, e-mail inperspectief@hetnet.nl

Met hartelijke groet,
Peter Hoogendijk
Bestuursvoorzitter

Stichting In Perspectief
Dwarsfluitpad 6
3822 CM Amersfoort
www.inperspectief.com
Reknr: 10.49.67.714
KvK: 32103486