Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (24/5)

TILBURG, 24 mei 2006

Drugsdealer aangehouden op Gasthuisring

TILBURG: Agenten van het team Wilhelminapark hebben gistermiddag omstreeks 16.15 uur op de Gasthuisring een 37-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden die verdacht wordt van het dealen van harddrugs. Bij de man werd circa 10 gram heroïne, een kleine hoeveelheid speed en wiet aangetroffen. De verdachte is in verzekering gesteld.

Agenten controleerden gistermiddag een groep drugsgebruikers die bij elkaar stonden op de Gasthuisring. Een van de mannen was heroïne aan het gebruiken door een stukje zilverpapier te verwarmen met zijn aansteker. Een andere man in het groepje stopte snel iets weg. Deze persoon is daarop op grond van de opiumwet aan zijn kleding gefouilleerd. De dienders vonden 17 bolletjes heroïne. Dit is veel meer dan een gebruikershoeveelheid. De man is daarom aangehouden en in verzekering gesteld. Hij verklaart al 23 jaar verslaafd te zijn en het spul voor eigen gebruik te hebben gekocht in het park van een onbekende man. De politie maakt proces-verbaal op.

Hennepknipperij aangetroffen

TILBURG: Agenten van het team Wilhelminapark hebben gistermiddag rond 17.45 uur in een monumentaal pand aan het Wilhelminapark een hennepknipperij aangetroffen. Een 30-jarige Tilburger is als verdachte aangehouden.

De agenten werden dinsdagmiddag geconfronteerd op straat met een penetrante henneplucht. Bij nader onderzoek bleek dat de lucht afkomstig was uit een oud huis waarvan op de bovenverdieping twee ramen open stonden. Via een glazen paneel in een deur was zichtbaar dat een waterslang naar boven liep. Hierop contact opgenomen met de eigenaar waarna een 30-jarige Tilburger ter plaatse kwam die de deur open deed. Op de zolderverdieping werd een hennepknipperij aangetroffen. Geknipte hennep was al afgevoerd. Twee zakken restmateriaal en twee knipmachines werden in beslag genomen. De verdachte verklaarde het pand als opslag en inpaksnijderij te gebruiken. De wiet wordt er gesneden en in kant en klare pakjes ten behoeve van een coffeeshop verpakt.

Politie op zoek graffiti spuiters in Udenhout

UDENHOUT: De wijkagent is met een onderzoek gestart naar aanleiding van het feit dat afgelopen weekend op diverse plaatsen de afgelopen dagen in Udenhout graffiti is aangebracht. Het gaat onder meer om woningen aan de Langenhof, Margriet, Felixhof, Kloosterpad, Goudsbloem, de Kuil, Molenhoefstraat, Theaterplaats en Kuilpad. Enkele gedupeerden hebben aangifte gedaan. Er zijn foto's genomen van de graffiti. Het bestaat uit het woord DOA (in rood) met twee pijlen door het woord naar rechts en naar links. Naast dit teken is in veel gevallen het woord BOOM aangebracht. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met het politieteam Tilburg Noord, via 0900-8844.

Vluchtende vonnisklant aangehouden

TILBURG: De politie heeft gisteravond omstreeks 20.15 uur in de wijk Korvel een 37-jarige Tilburger aangehouden die nog gesignaleerd stond voor twee vonnissen. De vonnisklant dacht de politie te slim af te zijn door, nadat de agenten aangebeld hadden, via de achterzijde van de woning te vluchten. Daar was echter rekening mee gehouden. De man moet nog 20 dagen zitten vanwege diverse feiten. Ook moet hij naar aanleiding van een rechterlijke uitspraak nog 42 dagen gegijzeld worden. Hij vond het nodig de agenten tijdens het transport te beledigen. Hier wordt een afzonderlijk dossier van opgemaakt.

Gesignaleerde man heeft stroomstoot balpen bij zich

TILBURG: De politie heeft gisteravond op de van Hogendorpstraat omstreeks 21.40 uur een 20-jarige Tilburger aangehouden omdat hij gezocht werd vanwege een woninginbraak aan de Kasteeldreef gepleegd in januari van dit jaar. Hij bleek een stroomstootwapen in de vorm van een balpen bij zich te hebben.

De politie controleerde de identiteit van de verdachte omdat hij betrokken was bij een aanrijding materieel. De man was vanaf een oprit de weg opgereden en kwam daarbij in aanrijding met de auto van een 43-jarige Tilburger. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Hij had het rijbewijs van zijn opa bij zich en daar zijn eigen foto over heen geplakt. In het cellencomplex bleek dat de verdachte een pen bij zich droeg die stroomstoten afgeeft wanneer men op de bovenzijde van de pen duwt. Deze pen, een stroomstootwapen, is in beslag genomen. De politie heeft contact gehad met de opa van verdachte. De auto waarin hij reed stond namelijk op naam van zijn grootvader. Deze man heeft ook nog een appeltje te schillenmet zijn kleinzoon. Die had namelijk helemaal niet verteld dat hij geen rijbewijs had. Ook had hij twee GSM-telefoons onder valse voorwendselen op naam van zijn opa gezet.

Betrapt op rijden zonder rijbewijs

TILBURG: Een agent in burger heeft vannacht omstreeks 01.30 uur een 31-jarige Tilburger betrapt op het rijden zonder rijbewijs. De auto waarin hij reed is vanwege diverse eerdere overtredingen in beslag genomen.

Een rechercheur zag vannacht een hem bekende Tilburger rijden over de Rozenstraat. De politieman wist dat deze bestuurder niet over een rijbewijs beschikt. Op de Van Mierisstraat stopte de automobilist waarna de politieman hem aansprak.

Politie pakt rijder onder invloed

TILBURG: De politie heeft vannacht op de Bredaseweg een 29-jarige Tilburger betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist blies 475 ugl ( 1,1 promille). De politie maakt proces-verbaal op. De bestuurder verklaarde drie glazen Apfelkorn gedronken te hebben.

Verdachte aangehouden na mishandeling vriendin

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 01.45 uur op de Korvelseweg een 35-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van het mishandelen van zijn 27-jarige vriendin. De verdachte is in verzekering gesteld.

De politie kreeg vannacht een melding van een vechtpartij op de Korvelseweg. Ter plaatse troffen de agenten een 27-jarige vrouw en haar 5-jarig dochtertje. De vrouw had diverse verwondingen. Hoewel ze aanvankelijk verklaarde van de trap gevallen te zijn werd al snel duidelijk dat de vrouw door haar vriend was mishandeld. Ze wilde echter geen aangifte doen. De agenten legden haar uit dat ook zonder aangifte zij de verdachte gingen aanhouden. Daar het slachtoffer veel lichamelijke klachten bleef houden, zijn de agenten met haar naar de Eerste Hulp gegaan. Ze bleek diverse kneuzingen te hebben. Toen zij terugkeerden van het ziekenhuis zagen ze de verdachte over de Korvelseweg lopen. Hij is aangehouden. Hij gaf toe zijn vriendin geslagen te hebben. Hij was boos geworden omdat hij vermoedt dat ze een vriend heeft. Toen ze een woordenwisseling kregen, gooide zijn vriendin een emmer verf over hem heen. Hierna had hij haar geslagen. De politie neemt dit soort (huiselijk) geweld erg serieus en kan indien nodig ook zonder aangifte van een slachtoffer, ambtshalve tot aanhouding overgaan.

Weer twee verdachten aangehouden, geweldpleging voorafgaand Willem II-AZ in Tilburgse Binnenstad

TILBURG / ALKMAAR: Vandaag hebben zich bij de politie twee Alkmaarse mannen, van 20 en 18 jaar gemeld die verdacht worden van betrokkenheid bij de openlijke geweldpleging die plaats vond op 12 maart jl. bij twee cafés aan de Paleisring in Tilburg. Een andere verdachte, een 18-jarige man uit Alkmaar heeft gebeld en komt zich naar eigen zeggen vanavond aangeven. De verdachten worden naar Tilburg overgebracht en in verzekering gesteld.

Het incident vond plaats enkele uren voorafgaand aan de wedstrijd Willem II-AZ. De identiteit van de verdachten werd vastgesteld aan de hand van camerabeelden. De verdachten worden in verzekering gesteld. Gisteren werden in deze zaak al 10 verdachten opgepakt. Direct na het incident werden in Tilburg al drie verdachten aangehouden. De vernielingen werden vastgelegd door cameras die in de binnenstad hangen. Aan de hand van deze beelden kon de identiteit van de daders worden vastgesteld. Hierop is besloten na overleg met de officier van justitie om de verdachten aan te houden. Met deze nieuwe arrestaties is de zaak vrijwel afgerond.

Auteur: Willem van Hooijdonk