Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 107

datum: 24 mei 2006

Verbeterde inrichting voor de Molenstraat

De Molenstraat krijgt een andere inrichting om de veiligheid van de weggebruikers te verhogen. Vooral ter hoogte van de parkeergarage St. Jorisplein ontstaan geregeld onoverzichtelijke situaties. De parkeergarages St. Jorisplein en Stadsplein blijven bereikbaar tijdens de werkzaamheden die zullen plaatsvinden in de zomermaanden.

De belangrijkste maatregelen voor de Molenstraat zijn het versmallen van het wegprofiel, vrijliggende fietspaden aan beide zijden, Hellestraat en parkeergarage gecombineerd aansluiten op de Molenstraat, aparte rechtsaf rijbaan bij de Stadsring en een snelheidsremmend plateau vanaf de Hellestraat tot aan de Westsingel.

Omleidingen

De Molenstraat gaat in 3 fases op de schop en zal steeds vanaf de Stadsring toegankelijk zijn. De werkzaamheden worden zo uitgevoerd dat de parkeergarages St. Jorisplein en Stadhuisplein bereikbaar blijven. Verkeer vanaf de Westsingel is niet mogelijk tijdens de werkzaamheden.

Informatie: Nandus van der Sluijs, communicatieadviseur van de sector Stedelijke Ontwikkeling en Beheer (SOB) telefoon 033 469 50 11 of e-mail n.vandersluijs@amersfoort.nl.

---- --