Ingezonden persbericht


Adaptec geeft nieuwe invulling aan partnerprogramma

Extra uitkeringen en trainingen om nieuwe integrators en resellers aan te trekken

Londen - Verenigd Koninkrijk, 24 mei 2006 - Adaptec, Inc. (Nasdaq: ADPT), leverancier van toonaangevende storage-oplossingen, geeft een nieuwe invulling aan zijn Connect Partner Programme in het Verenigd Koninkrijk en Europa. Het programma biedt nieuwe voordelen op het gebied van uitkeringen en trainingen. Hierdoor kunnen kanaalpartners Adaptec-producten en -oplossingen makkelijker verkopen en hiermee extra winst behalen.

De veranderingen volgen op de recente herstructurering van kernactiviteiten bij Adaptec. Hiertoe behoren het ruime aanbod van SAS- en SATA RAID-software, de virtualisatiesoftware en de applicaties voor storage-beheer. Het Connect Partner Programme kent drie niveaus: het hoogste niveau van Connect Platinum Partners, de middenlaag van Connect Advantage Partners en het instapniveau van Connect Partners. Het programma is gericht op software- en hardware-resellers, systeemontwikkelaars en systems integrators die storage- en databeveiligingsservices bieden aan eindgebruikers. Met het nieuwe programma speelt Adaptec in op de behoeften van de bestaande kanaalpartners. Bovendien verwacht het bedrijf hiermee in Europa in het komende jaar 250 nieuwe partners aan te trekken.

De grootste veranderingen in het programma zijn van toepassing op de middenlaag van Connect Advantage Partners. Naast tal van extra's kunnen deze partners rekenen op uitkeringen van vijf procent over hun omzet als ze de kwartaaldoelen van 12.500 euro omzet of meer op Adaptec-producten realiseren. Ze profiteren ook van een veelzijdig aanbod van technische product- en salestrainingen, zowel online als op locatie. Dit voordeel gold voorheen alleen voor de Connect Platinum Partners op het hoogste niveau.

"Adaptec richt zich op activiteiten die de toonaangevende positie in het kanaal versterken", zegt Russ Johnson, algemeen directeur van Adaptec Europe. "Door incentives te combineren met technische verkooptrainingen, zorgen we ervoor dat onze kanaalpartners concurrerend blijven en op technologisch vlak vooroplopen."

Een ander voordeel voor Connect Advantage Partners is de deelname aan het not-for-resale-programma van Adaptec, dat op bepaalde producten kortingen van 50 procent biedt. Daarnaast krijgen ze verkoopondersteuning toegewezen vanuit Adaptec en ontvangen ze actuele technische en verkoopinformatie via een nieuwe partner-portal. Tevens biedt de Adaptec-website bij de verkoopadressen een directe link naar de partnerhomepage.

Johnson: "De voordelen van het nieuwe Adaptec-kanaalprogramma benadrukken het belang om een breder segment van het kanaal te bereiken. Sommige andere grote leveranciers besteden hier te weinig aandacht aan. Adaptec waardeert de samenwerking met kanaalpartners en begrijpt wat ze nodig hebben om succesvol te zijn."

Voor meer informatie over het Adaptec Connect Partner Programme of aanmeldingen: www.myadaptec.com.

###

Over Adaptec
Adaptec biedt bewezen storage-oplossingen die bedrijfskritische data en digitale content betrouwbaar verplaatsen, beheren en beschermen. De software- en hardwaregebaseerde oplossingen van Adaptec worden geleverd via Original Equipment Manufacturers (OEM's) en via kanaalpartners. Ze zijn door bedrijven, overheidsinstellingen en mkb-bedrijven wereldwijd in te zetten voor storage-connectiviteit, databescherming en netwerk-storage. Adaptec is genoteerd aan de S&P Small Cap 600 Index.