Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

24 mei 2006

Azewijn - Frontale aanrijding

Bij een frontale aanrijding tussen twee auto's op de kruising Langeboomsestraat - Koppelstraat zijn dinsdagochtend (23/5) twee gewonden gevallen. De aanrijding gebeurde omstreeks 08.15 uur toen een 42-jarige man uit 's-Heerenberg over de Langeboomsestraat reed en linksaf de Koppelstraat op wilde rijden. Hierbij verleende hij geen vrije doorgang aan een 32-jarige Doetinchemse. De vrouw moest door de brandweer uit haar auto worden bevrijd en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd en met onder meer rugletsel opgenomen. Ook de andere bestuurder werd met borstklachten en knieletsel opgenomen in het ziekenhuis. Diens 5-jarige zoontje zat netjes in de gordel op een stoelverhoger en liep slechts enkele blauwe plekken op en werd door een getuige opgevangen. De kruising is geruime tijd afgesloten geweest in verband met de werkzaamheden van de hulpverleningsdiensten.

Varsseveld - Diefstal van zeldzame bromfiets

Onbekenden hebben dinsdag (23/05) vanaf de carpoolplaats aan de Twente Route een zeldzame bromfiets gestolen. Het gaat om een grijze Zündapp 515-006 Combinette met het verzekeringsplaatje 04-DLT-6. De waarde is ongeveer 3.000 euro. De 55-jarig eigenaar ontdekte rond 16.45 uur de diefstal en deed aangifte bij de politie die een onderzoek instelt.

Doetinchem - Politie houdt agressieve man aan

De politie heeft dinsdagavond in zijn woning aan de Ruyslaan een 25-jarige man uit Doetinchem aangehouden. De man kwam aan het begin van de avond aan het politiebureau om aangifte van mishandeling te doen. Toen de dienstdoende agent een afspraak met hem wilde maken werd hij boos en beledigde de agent vanwege zijn allochtone komaf. De man is aangegeven, dat als hij nog één keer zo'n opmerking maakte, hij zou worden aangehouden voor belediging. Hierop verliet hij mopperend het politiebureau. Rond 18.55 uur kreeg de politie een melding dat een man de ruiten van zijn woning had ingegooid. De gealarmeerde agenten zagen dat het om dezelfde man ging, die even tevoren op het politiebureau was geweest. Hij had een slagersbijl en -mes in zijn handen had. Bovendien schreeuwde hij tegen de politie en gedroeg zich zeer agressief. Ook nu wilde hij geen zaken doen met dezelfde agent van allochtone komaf en beledigde hem. De politie deed alle moeite om de man rustig te krijgen. Hij werd uiteindelijk aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd opgesloten in een politiecel. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Doetinchem - Getuigen woninginbraak gezocht

De politie is op zoek naar getuigen van een woninginbraak aan de Venkelveld op dinsdag (23/05). Een onbekende man had tussen circa 13.00 en 13.30 uur onder andere geld uit de woning gestolen. Hij was binnen gekomen na het vernielen van een raam. De 46-jarige bewoonster kwam thuis en zag een man in haar woonkamer staan die er bij het zien van de vrouw vandoor ging. Het gaat om een circa 30/35-jarige man met een lengte van 1.80/1.90 m met blond haar in een kuif. Hij droeg een witte jas met daaronder mogelijk een geel T-shirt. Getuigen wordt verzocht de politie te bellen via 0900 - 8844.

Doetinchem - te snel

Vijfenvijftig bestuurders van motorvoertuigen gingen dinsdag (23/05) tijdens een snelheidscontrole op de Rekhemseweg in de fout. Plm 700 bestuurders passeerden de controle. Van hen reden er 55 sneller dan de maximumsnelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/uur. De buurtbewoners waren zeer te spreken over de politiecontrole.

Berkelland - 4 boetes voor vissers

De politie heeft in samenwerking met een aantal boa's (buitengewoon opsporings-ambtenaren) en controleurs van de visverenigingen op dinsdagavond (23-05) een controle uitgevoerd op het vissen met akte/vergunning in alle wateren in Berkelland. Er werden 25 vissers gecontroleerd waarvan er 3 een boete kregen voor het niet hebben van een sportvisakte en 1 boete voor het vissen zonder vergunning. De komende maanden zullen deze controles regelmatig worden herhaald.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --