Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District IJsselstreek

P E R S B E R I C H T

24 mei 2006

Brummen - Diefstal bedrijf

Bij een bedrijf aan de Mercuriusweg vond er van maandag op dinsdag (22/23-05) een diefstal plaats. Omdat er geen sporen van braak werden aangetroffen, is de dader mogelijk binnen gekomen via een niet afgesloten deur. Uit een kantoor werd een geldkistje met een onbekende hoeveelheid geld ontvreemd.

Warnsveld - Inbraak bedrijf

Aan de Kiekebelt werd van maandag op dinsdag (22/23/05) ingebroken in een bedrijf. Aan de achterzijde van het pand werd de nooduitgang opengebroken. Een kantoordeur en een archiefkast werden geforceerd. Ontvreemd werden 3 flatscreens.

Zutphen - Politie zoekt getuigen inbraak school

Aan De Brink vond er op dinsdag (23-05) rond 22.00 uur een inbraak in een school plaats. De dader kwam vermoedelijk binnen via een raam van het gymlokaal. De raamlijst werd geforceerd waarna men de raamsluiting kon opheffen. Ontvreemd werden twee systeemkasten van het merk ACER, kleur zwart. Omdat er recentelijk meerdere inbraken plaats hebben gevonden in de school, zoekt de politie contact met getuigen, specifiek de bewoners van de Harenbergweg omdat zij uitkijken op een deel van de school. Zij kunnen zich melden via 0900 8844.

Twello - man ingesloten voor huiselijk geweld

De politie heeft een 48-jarige man uit Twello in verzekering gesteld in verband met de ernstige mishandeling van zijn vriendin. Het incident deed zich in de nacht van dinsdag op woensdag (24/5) voor en de man meldde zich omstreeks 02.20 uur aan het politiebureau. Zijn vriendin bleek dusdanig met een honkbalknuppel te zijn geslagen, dat zij in het ziekenhuis moest worden opgenomen. In het kader van de aanpak van huiselijk geweld is de man in verzekering gesteld. Afhankelijk van het vervolgtraject kan hij worden voorgeleid aan de Rechter-commissaris of wordt hij in vrijheid gesteld. In het laatste geval moet de man zich binnen een week na vrijlating bij de Reclassering melden voor een verder begeleidingstraject. In verband met de privacy van het slachtoffer worden verder geen gegevens vrijgegeven.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Anton de Ronde, tel. 055 - 548 6052

---- --