GVB


OV-chipkaart

Start praktijktest

Vanaf april vindt een uitgebreide OV-chipkaart praktijktest plaats! Reizigers testen dan de OV-chipkaart in de Amsterdamse metro gedurende enkele maanden uit.

Een echte gebruikerstest dus, door een geselecteerde groep dagelijkse metroreizigers. Het gaat erom de eventuele kinderziektes uit het systeem te halen. Want bij de invoering van een nieuw betaalsysteem voor het openbaar vervoer komt heel wat kijken.

Om alles zo soepel en zorgvuldig mogelijk te laten verlopen, voeren we de OV-chipkaart stap voor stap in. Na de proeffase begin dit jaar, volgt nu de tweede stap: het testreizen. Tijdens alle stappen blijven op alle metrostations poortjes open en kunt u met uw huidige vervoerbewijs in de metro reizen. Gedurende de praktijktest is op elk station minimaal één poortje dicht. Deze is uitsluitend bedoeld voor gebruik door de testreizigers. Zo testen we het systeem in detail uit.

Nederland stapt over...

Nederland stapt over op de OV-chipkaart, de nieuwe, elektronische manier van betalen voor het openbaar vervoer. Met de OV-chipkaart heeft u nog maar één kaart nodig voor trein, bus, tram en metro, ook als u met een abonnement of met korting wilt reizen.Geen losse strippen- kaarten, abonnementen, stamkaarten of kortingkaarten meer. De OV-chipkaart rekent automatisch het juiste bedrag voor uw reis af.

De OV-chipkaart wordt de nieuwe manier van betalen in het openbaar vervoer. Met één kaart kunt u in heel Nederland met de trein, bus, tram of metro reizen. Het plastic kaartje, zo groot als een bankpas, bevat een chip. Deze kunt u steeds opnieuw opladen met een saldo in euro's of een reisproduct zoals een abonnement. In 2005 gingen OV-bedrijven RET en Connexxion in Rotterdam van start. Het GVB voert de OV-chipkaart dit jaar in. Eerst alleen in de metro, vanaf 2007 ook in bus en tram.

Op de website www.ovchipkaart.nl kunt u meer lezen over de OV-chipkaart.
GVB