Ministerie van Algemene Zaken

Ministerie van Justitie

Persbericht ministerraad
24 mei 2006

BENOEMING TWEE VICE-PRESIDENTEN HOGE RAAD

De ministerraad heeft er op voorstel van minister Donner van Justitie mee ingestemd om prof. mr. G.J.M. Corstens (60) en mr. J.W. van den Berge (57) voor te dragen voor benoeming tot vice-presidenten in de Hoge Raad der Nederlanden. Beiden gaan werken in de civiele kamer van de Hoge Raad.

De heer Corstens is hoogleraar aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Daarnaast bekleedt hij sinds 1983 de functie van raadsheer-plaatsvervanger bij het gerechtshof in Arnhem. Sinds 1995 is de heer Corstens bovendien raadsheer in de Hoge Raad der Nederlanden. De heer Corstens wordt benoemd in de vacature die op 1 september a.s. zal ontstaan als gevolg van de aanwijzing van mr. C.J.G. Bleichrodt tot waarnemend advocaat-generaal bij de Hoge Raad.

De heer Van den Berge is sinds 2001 raadsheer bij de Hoge Raad der Nederlanden. Sinds 1992 bekleedde hij de functie van advocaat-generaal bij de Hoge Raad. Daarnaast is de heer Van den Berge in zijn loopbaan inspecteur Rijksbelastingen geweest, gerechtsauditeur bij de Hoge Raad, rechter bij de rechtbank in Rotterdam en raadsheer bij het gerechtshof in Amsterdam. De heer Van den Berge wordt benoemd in de vacature die op 1 september a.s. zal ontstaan als gevolg van de aanstelling van mevrouw mr. E.M. van de Putt-Lauwers tot raadsheer in buitengewone dienst in de Hoge Raad.

RVD, 24.05.2006