Politie Gelderland-Zuid

Vrouw met truc van pinpas beroofd

Culemborg, 24-05-2006 o Dinsdagavond, omstreeks 19.05 uur, beroofden vermoedelijk drie nog onbekende mannen een 69-jarige Culemborgse van haar pinpas. Dit gebeurde bij een pinautomaat aan Het Jach in Culemborg. Nog diezelfde avond bleek er al met de pas gepind te zijn. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Een van de drie mannen leidde met een truc de vrouw af nadat zij gepind had. De twee anderen stonden vlakbij de pinautomaat met elkaar te praten. Later bemerkte de 69-jarige dat haar pinpas was verdwenen. Toen zij het saldo van haar rekening opvroeg bleek inmiddels met de gestolen pas te zijn gepind. De Culemborgse deed inmiddels aangifte.

Diezelfde avond rond 19.30 uur meldde iemand aan de politie dat op precies dezelfde locatie twee mannen hadden geprobeerd zijn pincode af te kijken en zijn bankpas afhandig te maken. Dit lukte hen niet. Agenten gingen meteen ter plaatse en zochten in de omgeving naar de mannen op basis van de opgegeven signalementen. Zij troffen toen geen verdachte meer aan.

Van het signalement van de daders is het volgende bekend.

Dader 1:

* een man met Noord-Afrikaans, mogelijk Marokkaans, uiterlijk
* leeftijd 18-20 jaar

* circa 1.70 m lang

* normaal tot slank postuur

* hij droeg lichtkleurige kleding

Dader 2 en 3:

* eveneens een Noord-Afrikaans, mogelijk Marokkaans, uiterlijk
* beide mannen spraken in een buitenlandse taal
* leeftijd 18-20 jaar

* circa 1.70 m lang

* beiden droegen donkere kleding

Getuigen die dinsdagavond die dinsdagavond in de buurt van de pinautomaten aan Het Jach iets opvallends hebben worden verzocht om contact op te nemen met het politieteam Culemborg op telefoonnumer 0900-8844. Ook andere mensen die daar door een of meer van de mannen zijn aangesproken, worden gevraagd om dit aan de politie te melden. (08)