Time : 14:26:02
Date : 24 May 2006
Sender Name: Kabinet Dirk Van Mechelen

Dirk Van Mechelen keurt zes saneringssubsidies in de provinicie Antwerpen goed

Persmededeling van Dirk Van Mechelen
Vlaams minister van Financiën en Begroting en Ruimtelijke Ordening
---------------------------------------

Vlaams minister van Ruimtelijke Ordening Dirk Van Mechelen heeft vorige week zes subsidiedossiers goedgekeurd voor de sanering van verlaten en verwaarloosde bedrijfsruimtes in de provincie Antwerpen. Alles samen komt de Vlaamse overheid voor bijna 1,7 miljoen euro tussen in de saneringsprojecten.

De tegemoetkoming van de Vlaamse overheid, goed voor 90 procent van de totale kostprijs, kadert in het (gewijzigde) decreet van 19 april 1995 houdende 'maatregelen ter bestrijding en voorkoming van leegstand en verwaarlozing van bedrijfsruimten'.

OVERZICHT


-Antwerpen (Deurne): "Pottenfabriek" (¤ 316.626,61): fabriek van kookpotten en een garage maakt plaats voor woningencomplex met supermarkt

-Arendonk: Karel I (¤ 143.178,04): omvormen van een fabriekspand tot een kunstacademie

-Berlaar: Lens Diamond (¤ 161.318,48): Vroeger bedrijvencomplex wordt nieuw bedrijventerrein

-Herentals: Verachtert (¤ 157.454,08): 78 appartementen komen in plaats van vroeger bedrijvencomplex

-Turnhout: ANCO (¤ 771.295,00): bedrijfsruimte maakt plaats voor woongelegenheden en watergebonden recreatie en handel
-Willebroek: Hoeikensstraat: (¤ 137.369,48) betonvloeren komen in plaats van vroeger bedrijfsgebouw

-TOTAAL: ¤ 1.687.242,59

DOSSIERS

Sanering van de "Pottenfabriek" in Deurne Antwerpen

Vlaams minister van Ruimtelijke Ordening Dirk Van Mechelen heeft vorige week een subsidie van ¤ 316.626,61 goedgekeurd voor de sanering van een verlaten bedrijfsruimte (pottenfabriek en garage Rozenhof, fase 2) in Deurne (Antwerpen).

Het verlaten bedrijfspand was een fabriek van kookpotten en een garage. De herbestemming omvat de bouw van een woningencomplex met supermarkt.

Sanering van verlaten bedrijfsruimte Karel I in Arendonk

Vlaams minister van Ruimtelijke Ordening Dirk Van Mechelen heeft vorige week een subsidie van ¤ 143.178,04 goedgekeurd voor de sanering van de verlaten en verwaarloosde bedrijfsruimte "Karel I" en Arendonk.

Het saneringsproject maakt deel uit van een veel ruimer vernieuwingsproject, het omvormen van een fabriekspand tot kunstacademie.

Sanering van bedrijvencomplex Lens Diamond in Berlaar

Vlaams minister van Ruimtelijke Ordening Dirk Van Mechelen heeft vorige week een subsidie van ¤ 161.318,48 goedgekeurd voor de sanering van de verlaten bedrijfsruimte, afbraak en ontmanteling van het bedrijvencomplex "Lens Diamond" in Berlaar.

Het project behelst de afbraak en ontmanteling van een vroeger bedrijvencomplex. De herbestemming is de aanleg van een bedrijventerrein.

Sanering van verlaten bedrijfsruimte Verachtert in Herentals

Vlaams minister van Ruimtelijke Ordening Dirk Van Mechelen heeft vorige week een subsidie van ¤ 157.454,08 goedgekeurd voor de sanering van de verlaten bedrijfsruimte en de afbraak van het bedrijf Verachtert in Herentals.

Het project behelst de afbraak en ontmanteling van een vroeger bedrijvencomplex. Na de sloopwerken zullen er 78 appartementen gebouwd worden.

Sanering van verlaten bedrijfsruimte ANCO in Turnhout

Vlaams minister van Ruimtelijke Ordening Dirk Van Mechelen heeft vorige week een subsidie van ¤ 771.295 goedgekeurd voor de sanering van de verlaten bedrijfsruimte ANCO in Turnhout.

Het gaat om de tweede fase van het sloopproject. Voor de eerste fase werd vorig jaar al een subsidie van ¤ 555.940,16 verleend. De herbestemming, voorwaarde voor de subsidie, omvat de realisatie van woongelegenheden en watergebonden recreatie en handel.

Sanering van verlaten bedrijfsruimte in Willebroek

Vlaams minister van Ruimtelijke Ordening Dirk Van Mechelen heeft vorige week een subsidie van ¤ 137.369,48 goedgekeurd voor de sanering van een verlaten bedrijfsruimte in de Hoeikensstraat 60 in Willebroek.

Het project behelst de afbraak van een vroeger bedrijfsgebouw. Na de sloopwerken zullen er betonvloeren worden aangelegd in functie van een fabrieksinfrastructuur.


---------------------------------
Voor meer info: Kabinet Vlaams minister Dirk Van Mechelen Persdienst: Philippe Heyvaert en Sabine Van Dooren Tel.: 02/552.67.35 GSM: 0495/23.16.90 Fax: 02/552.67.01 e-mail: persdienst.vanmechelen@vlaanderen.be