Gemeente Capelle a/d IJssel

|                                                                              |
Bericht uit het college

datum:
23 mei 2006
nummer:
20
|                                                                              |
Op vrijdag 19 en dinsdag 23 mei 2006 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Voorjaarsnota 2006 (23/5)
Het college heeft het conceptraadsvoorstel en conceptraadsbesluit inzake de Voorjaarsnota 2006, alsmede de bijbehorende aanbiedingsbrief vastgesteld.

Benoeming buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand (23/5) Het college besloot de heer W.A. de Bruin (voormalig wethouder) met ingang van 19 mei 2006 voor een periode van 1 jaar te benoemen tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand.

Bouw van 14 wooneenheden
's-Gravenhof Vastgoed vroeg of het college bereid is medewerking te verlenen aan een vrijstellingsprocedure ex artikel 19 WRO voor de bouw van 14 wooneenheden op kavel NK9 aan de Fascinatio Boulevard. Het college gaf aan in beginsel en te zijner tijd medewerking te willen verlenen. {Procedurevoorstel: mededelingenlijst Stedelijke Ontwikkeling.]

Plan van aanpak onderzoeksfase Blinkertgebied
Het college heeft het plan van aanpak voor de onderzoeksfase voor het Blinkertgebied vastgesteld. Doel van het onderzoek is nader te bepalen wat de ontwikkelingsmogelijkheden van het gebied zijn. Tevens is besloten om het benodigde krediet van E 75.000,- voor de uitvoering van het onderzoek te betrekken bij de afwegingen in het kader van de Voorjaarsnota 2006. {Procedure: mededelingenlijst commissie Stedelijke Ontwikkeling.]

Uitbreiding pand Elandstraat 90 te Rotterdam
Het college besloot in beginsel en te zijner tijd medewerking te verlenen aan een vrijstellingsprocedure voor de uitbreiding van het pand aan de Elandstraat 90, dat deels op Rotterdams grondgebied ligt. Op Rotterdams grondgebied is het plan in overeenstemming met het bestemmingsplan. In het geldende Capelse bestemmingsplan 'Capelle West' heeft de beoogde locatie de bestemming verkeersdoeleinden. {Procedure: mededelingenlijst commissie Stedelijke Ontwikkeling.]

De Hoven; vrijstelling ex artikel 19 WRO, van het bestemmingsplan Middelwatering Com.wonen heeft een bouwvergunning aangevraagd voor nieuwbouw in De Hoven fase 1. Daarnaast is er ook een inrichtingsplan voor het binnenterrein (ontwerp buitenruimte van Adviesbureau Haver Droeze) én het herinrichtingsplan van de Merellaan, Roekstraat en Fluiterlaan (Stedenbouwkundig matenplan) ingediend. In verband hiermee heeft het college besloten een vrijstellingsprocedure ex. artikel 19a WRO te starten met betrekking tot de realisatie van de herontwikkeling van de Hoven fase 1. De plannen liggen vanaf 31 mei 2006 ter inzage op het gemeentehuis. Persbericht volgt.

Garantie geldlening restauratie Dorpsstraat 164
Het college stelde het conceptbesluit vast waarin de gemeente zich onder voorwaarden garant stelt voor een hypothecaire lening van E 250.000,-. De lening wordt verstrekt door de Stichting Nationaal Restauratiefonds aan Rijksmonument Dorpsstraat 164 te Capelle aan den IJssel bv en is bedoeld voor de restauratie van het pand. Het college stemde ermee in dat de bv daartoe de stichting het tweede recht van hypotheek op het pand verleend.

Standpunt over de notitie van het bestuur van de kinderboerderij Het college nam kennis van de notitie van het bestuur van de kinderboerderij die aan de commissie Dienstverlening is aangeboden. De raad wordt gevraagd het standpunt in te nemen dat de kinderboerderij en het Centrum voor Natuur- en Milieueducatie belangrijke voorzieningen zijn. Het college gaf de opdracht twee zaken uit zoeken en hierover voorstellen te formuleren. Het betreft een analyse van de huidige en de gewenste personeelsopbouw en een inventarisatie van de wensen en mogelijkheden tot verplaatsing van de kinderboerderij en de daarbij behorende financiële kaders. Het college wil dat in het onderzoek naar de mogelijkheden tot verplaatsing van de kinderboerderij, naast het Schollebos ook andere locaties worden betrokken. In het bijzonder wordt gedacht aan een mogelijke samenwerking met de gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel, op de locatie van de Van Beresteijnlaan, in het kader van de ontwikkeling van de Groene Zoom.

Toetsing crisisbeheersingsplan door Provincie
De provincie Zuid-Holland heeft het crisisbeheersingsplan van de gemeente Capelle aan den IJssel getoetst. Het college heeft kennisgenomen van de toetsingsresultaten. Het college onderschrijft de benoemde verbeterpunten en betrekt deze bij de aanpassing van het plan begin 2007. Het gaat onder andere om een verdere uitwerking van de risico-inventarisatie en -analyse en het vaststellen van deelplannen van de operationele hulpdiensten. De Provincie wordt per brief hiervan op de hoogte gebracht.
---

Knowledge Network
Het college nam kennis van de stand van zaken van het ENTP-project Knowledge Network. Het eerste bestemmingsplan van Oostgaarde is opgenomen in het vastgoedinformatiesysteem. Het plan is te raadplegen in een testomgeving. Binnenkort wordt gestart met andere bestemmingsplannen.

Resultaten klanttevredenheidsonderzoek Sociale Zaken Het college nam kennis van het rapport van het SGBO inzake het uitgevoerde klanttevredenheidsonderzoek Sociale Zaken. De klanten waarderen de dienstverlening met gemiddeld een 6,9. SGBO geeft aan dat de ervaring leert dat in het algemeen niet veel hoger dan een 7 wordt gegeven. Het resultaat is dus goed te noemen.

Zondagopenstelling
Woonboulevard Capelle heeft een verzoek ingediend voor ontheffing van de Winkeltijdenwet voor zondag 2 juli 2006. De dag staat in het teken van zomerkortingsvoordeel. Het college verleende de ontheffing.


---