Gemeente Heerlen

vanaf 31 mei 2006
Gebruik fietsenstalling NS uitgebreid

De fietsenstalling bij het NS-station, die sinds december vorig jaar alleen nog maar te gebruiken was voor houders van jaarabonnementen, zal vanaf 31 mei weer toegankelijk worden voor alle fietsers. Dat heeft NS geregeld na overleg met de gemeente.

Sinds het faillissement van de bewaakte fietsenstalling konden alleen jaarabonnementhouders nog van de stalling gebruik maken. Andere reizigers moesten hun fiets parkeren in de openlucht voor of achter het station. In goed overleg is gezocht naar een oplossing voor deze onwenselijke situatie.

Deze oplossing is gevonden in een geautomatiseerde toegang van de fietsenstalling. De stalling zal vanaf 31 mei aanstaande van de eerste tot en met de laatste trein geopend zijn. Jaarkaarthouders voor de fietsenstalling krijgen via een kaart toegang tot de stalling. Mensen die er op onregelmatige basis gebruik van willen maken, kunnen na betaling met een chipknip van de bewaakte stalling gebruik maken. Het dagtarief wordt E 1,10 per 24 uur.

De NS zet een aantal acties in om de vernieuwde stalling te promoten. abonnementhouders worden per brief en folder geïnformeerd. Rondom het station worden posters opgehangen en de fietsen op het voorplein en achter het station worden voorzien van fietslabels. NS Fiets heeft bovendien een tijdelijke kortingsactie om mensen te laten kennismaken met de nieuwe stalling. Gedurende de eerste twee weken na de opening zal een promotieteam aanwezig zijn om klanten uit te leggen hoe de geautomatiseerde toegang werkt.

Gemeente Heerlen is blij met dit resultaat. Het is een eerste stap om fietsen in Heerlen weer aantrekkelijker te maken. Op dit moment werkt de gemeente aan een fietsbeleidsplan om te komen tot een samenhangend pakket van maatregelen om fietsen te bevorderen en beter te regelen.

HEERLEN, 24 mei 2006
Concernstaf Communicatie
Richard Pisters
(045) 560 40 70
persvoorlichting@heerlen.nl

Voor meer informatie over de fietsenstalling van NS Fiets kunt u bellen met: NS Fiets,
Marlies van Daalen 06-55743910


-----------------------
b e r i c h t

p e r s

---- --