Politie Limburg-Zuid

Datum : woensdag 24 mei 2006

Guttecoven; hennepplantages in loods

Dinsdagmorgen heeft de politie in een loods achter een woning aan de Einighauserweg in Guttecoven meerdere hennepplantages aangetroffen.

In de loods, waarin kennelijk was ingebroken, werden zes afzonderlijke ruimtes aangetroffen. In vijf van die ruimtes werden hennepplantages aangetroffen met een totaal van bijna 1000 planten. In een zesde ruimde werden onder andere droogrekjes en andere voor de hennepteelt benodigde spullen aangetroffen.

Alle planten en bij de plantages behorende spullen werden in beslag genomen.

De politie onderzoekt wie de eigenaar van de plantages is.

Maastricht; poging straatroof

In de nacht van dinsdag op woensdag werd een 33-jarige inwoner van Maastricht het slachtoffer van een straatroof. Door zich tegen de dader te verweren bleef het bij een poging.

Het slachtoffer werd op de Lantaarnstraat in Maastricht door een man met een Noord-Afrikaans uiterlijk gevraagd naar de weg naar het station. Op zeker moment trok de onbekende een mes en eiste geld. Uiteindelijk komt het op de Heggenstraat tot een handgemeen waarbij het slachtoffer op zeker moment weet te vluchten.

Maastricht; aangehouden voor drugsdeal

De politie heeft dinsdagavond omstreeks 19.50 uur op de Burg. Kessensingel in Maastricht twee mannen en een vrouw aangehouden in verband met een drugsdeal die zij kort daarvoor hadden afgesloten.

De aangehouden personen zijn een 26-jarige vrouw en een 42-jarige man uit Maastricht en een 38-jarige inwoner van Luik (B). De Maastrichtenaren zaten samen met twee kinderen van 3 en 6 jaar in een auto, van waaruit zij drugs verkochten aan de inwoner van Luik. In de auto werden 95 gram heroïne en een geldbedrag van E850 aangetroffen. De Luikenaar had 10,5 gram heroïne op zak.

Alle drie de aangehouden personen zijn ingesloten. De kinderen zijn overgedragen aan een van de ouders van aangehouden Maastrichtenaren.

Maastricht; gewonden bij frontale aanrijding

Bij een frontale botsing tussen twee personenauto's vielen dinsdagmiddag omstreeks 17.22 uur op de Via Regia in Maastricht drie gewonden. De gewonden zijn een 26-jarige man en een 25-jarige vrouw uit Veldwezelt (B) en een 20-jarige inwoner van Lanaken (B). Zij werden allen voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Maastricht.

De aanrijding gebeurde toen de man uit Lanaken met zijn auto op de voor hem linker weghelft kwam, omdat hij moest uitwijken voor een stilstaande auto. Daarbij kwam hij in botsing met een hem tegemoetkomende auto waarin de man en de vrouw uit Veldwezelt zaten. Alle gewonden klaagden over inwendige pijn.

De twee auto's waren total loss.

De politie onderzoekt de aanrijding.

Hoensbroek; motorrijder gewond bij aanrijding

Dinsdagmiddag omstreeks 16.30 uur vond er op de Terhoevenderweg in Hoensbroek een aanrijding plaats tussen een auto en een motor, waarbij de bestuurder van de motor gewond raakte.

Het slachtoffer, een 31-jarige inwoner van Sittard, werd met enkele botbreuken naar het ziekenhuis overgebracht.

Het ongeluk gebeurde toen de bestuurster van de auto, een 64-jarige inwoonster van Hoensbroek, vanaf de Demstraat de Akerstraat Noord -Terhoevenderweg opreed en daarbij geen voorrang verleende aan de motorrijder.


---- --