Gemeente Alkmaar


PERSBERICHT

Alkmaar, 24 mei 2006

Uitwisselingen in het Hemelvaartweekeinde

Biologen uit Tata op stageweek in Alkmaar

Tien biologen uit Tata zijn vanaf maandag 22 tot dinsdag 30 mei in Alkmaar voor een stageweek van het IVN-HAL (Instituut voor Natuur- en Milieueducatie). Deze stage is gericht op onderzoek van de waterkwaliteit en van het flora- en faunabeheer. Het is de bedoeling dat de biologen de kennis en ervaring die zij hier via workshops en bezoek aan waterprojecten opdoen, kunnen benutten voor het eigen onderzoek van de waterkwaliteit van het Oude Meer in Tata. Dit meer is biologisch en chemisch verontreinigd. De gemeente Alkmaar en het IVN-Hal ondersteunen het herstelprogramma. In het kader van dit project hebben scholen in Tata een beek of een deel van het meer geadopteerd om daar via metingen de kwaliteit van het water bij te houden.

Expositie "Tata" in Alkmaar
Drie fotografen uit Tata zijn vanavond aanwezig bij de opening van de expositie "Tata" in Theater De Vest. Zij exposeren samen met enkele fotografen uit Alkmaar en omgeving die in september 2005 in Tata zijn geweest. Zij hebben elk een deel van de Hongaarse zusterstad gefotografeerd en tonen de resultaten hiervan gezamenlijk in Theater De Vest. Iedere fotograaf heeft vanuit een eigen visie de stad gefotografeerd: straatbeelden, portretten, interieurs en stillevens. Ook de techniek is uiteenlopend: van kleur tot zwart-wit, van kleinbeeld tot middenformaat, van digitale tot ouderwetse pinhole fotografie. Het resultaat is een expositie beelden waarin het abstracte begrip 'zusterstad' concreter wordt. De opening van deze expositie wordt vanavond om 20.00 uur verricht door de Hongaarse fotografe Ata Kando en is tot 14 juni a.s. van maandag tot en met vrijdag tussen 12.00 en 17.30 uur en tijdens voorstellingen te bezichtigen.

Bath Badminton Club aanwezig bij toernooi BC Poona

De Bath Badminton Club is van donderdag 25 tot zondag 28 mei op bezoek bij de Alkmaarse club Poona. Zij nemen deel aan het internationale toernooi op zaterdag 27 mei in sporthal Oosterhout. Het toernooi duurt van 11.00 tot 16.00 uur. Het is al de elfde ontmoeting van de beide badmintonclubs in het kader van de jumelage met Bath, nu voor de zesde keer in Alkmaar. Op het programma staan ook een bezoek aan de Vuilverbranding, handboogschieten, een boottocht op het Alkmaardermeer en een strandwandeling.

Internationaal voetbaltoernooi van SV Koedijk

Sportvereniging Koedijk organiseert komend weekend een internationaal voetbaltoernooi voor C-junioren en D-pupillen. Dit keer doen voetbalteams van het Engelse Bath Arsenal mee. Dit toernooi wordt gehouden op het eigen sportcomplex op zaterdag 27 mei van 10.00 - 17.00 uur en op zondag 28 mei van 10.00 - 15.00 uur, met aansluitend de prijsuitreiking. De Engelsen komen op vrijdag 26 mei aan en vertrekken op maandag 29 mei.

Esperantovereniging Alkmaar naar Troyes

Van donderdag 25 tot zondag28 mei brengen Esperantisten uit Alkmaar een bezoek aan de zusterclub in Troyes voor een uitwisselingsprogramma.