Ingezonden persbericht


BitDefender klanten hebben geen patches nodig tegen Zero Day Trojan in Word

Heuristische detectie door B-HAVE heeft geen moeite met deze dreiging

Boekarest, Roemenië, 24 mei 2006: BitDefender, een meerdere malen onderscheiden aanbieder van antivirus software en data beveiligingsoplossingen, kondigt vandaag aan dat AV-Test - een onafhankelijke tester van antivirus scanners - heeft gerapporteerd dat BitDefender het Ginwiu Trojan 100% accuraat opspoort. Dit Trojan is een gevaarlijk stuk malware dat voor de verspreiding een tot voor kort onbekende en nog ongepatchte kwetsbaarheid in Microsoft Word gebruikt.

Het Ginwui Trojan heeft al flinke commotie opgeleverd sinds het vorige week voor het eerst is gebruikt in een gerichte aanval op tenminste één grote Amerikaanse onderneming. Omdat de aanval uit China leek te komen, wordt er levendig gespeculeerd over de motieven en de ontwerpers.

"Dit Trojan is behoorlijk ongewoon omdat het een tot voor kort ongerapporteerde kwetsbaarheid gebruikt om computers te infecteren. Deze 'Zero Day vulnarability' is niet voor de handliggend. Ik durf niet te gaan speculeren op dit moment, maar ik betwijfel of het even tussendoor gecreëerd werd," aldus Viorel Canja, Hoofd van het BitDefender Antivirus Lab.

BitDefender is in staat om Ginwui op te sporen dankzij de heuristische scanmotor B-HAVE. In tegenstelling tot de meerderheid van andere antivirus verkopers die of geen heuristische scanmethode gebruiken of het toepassen in een gelimiteerde capaciteit, is B-HAVE van BitDefender de enige heuristische motor die volledig functioneert van zowel de server als desktop.

"Verdere testen van AV-Test hebben aangetoond dat BitDefender bescherming biedt tegen alle bestaande en toekomstige bedreigingen die de kwetsbaarheid willen exploiteren. Dit is bereikt door het gebruik van de B-HAVE eigen heuristische scantechnologie, die behoorlijk belangrijk is, aangezien Microsoft nog geen patch heeft vrijgegeven voor het kwetsbare gat in Word," besluit Viorel Canja.

Over BitDefender

BitDefender is een Europees marktleider en biedt binnen de antivirus-industrie de snelste en 's werelds meest effectieve lijn aan antivirus en email-beveiligingssoftware. Bovendien heeft BitDefender een standaard gezet bij detectie van actuele dreigingen en eenvoudig te installeren, te gebruiken en te updaten beveiligingssoftware. BitDefender levert beveiligingsoplossingen die beantwoorden aan de beschermingsvereisten van informaticaomgevingen van vandaag en biedt bescherming aan ruim 41 miljoen thuis- en bedrijfsgebruikers in meer dan 100 landen. BitDefender Antivirus is gecertificeerd door al de grote onafhankelijke recensenten in het antivirus 'veld', zoals ICSA Labs, Checkmark en Virus Bulletin en komt altijd als (één van) de best geteste scanners naar voren.

BitDefender, een afdeling van SOFTWIN, heeft haar hoofdkantoor in Boekarest, Roemenië en heeft afdelingen in Duitsland (Tettnang), Spanje (Barcelona) en de VS (Fort Lauderdale, FL.). Website: http://www.bitdefender.com

Perscontact

Jan Robijns

Open2Europe - PR Division

Tel: +33 1 55 02 14 69

mobile: +33 6 16 90 93 64
j.robijns@open2europe.com