B EN W BERICHTEN 2006 - 19 Gemeente Rotterdam

COLLEGEVERGADERING VAN 23 MEI 2006

Beleid

1. (23-05) Het College heeft besloten de deelgemeente Noord aan te wijzen als gebied waar een opruimplicht voor honden geldt. Hondeneigenaren zijn daar verplicht de uitwerpselen van hun huisdier op te ruimen. De verplichting geldt niet voor de losloopgebieden en hondenuitlaatplaatsen. Met de opruimplicht wil het College overlast, zoals stank en viezigheid, tegengaan. Milieucontroleurs van Stadstoezicht zorgen voor de handhaving. Bewoners zijn geïnformeerd met behulp van een communicatiecampagne van Deelgemeente Noord, Roteb en Stadstoezicht.

2. (23-05) Burgemeester en wethouders hebben besloten de Stichting Wijkontwikkelingsmaatschappij De Dichterlijke Vrijheid voor te dragen aan de minister van Vrom, met het verzoek deze aan te wijzen als wijkontwikkelings-maatschappij in de zin van artikel 15 lid 1 sub o van de Wet op belastingen van rechtsverkeer. Tevens heeft het College het herstructureringsplan Het Wallisblok ter formele vaststelling voorgelegd aan de gemeenteraad.

3. (23-05) B en W heeft het Integraal mandaat- en volmachtbesluit 2006 gewijzigd. Dit is nodig in verband met de overgang van de taken op het gebied van de Groothandelsmarkt in de Spaanse Polder van de voormalige dienst Martktwezen naar het OBR.

4. (23-05) Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat een financiële bijdrage te vragen voor de projecten Parkstad en Vierhavensstrip uit de eenmalige subsidieregeling Spoorse Doorsnijdingen.

5. (23-05) Het College is akkoord gegaan met de voordracht van Dig Ishta voor het voorzitterschap van het Rotterdams Fonds voor de Film en audiovisuele media (RFF) door het bestuur van het RFF.

Middelen en Control

1. (23-05) B en W heeft de investeringsmonitor over de tweede helft van 2005 vastgesteld. De investeringsmonitor is een periodieke rapportage aan de raad, waarin tweemaal per jaar voortgangsinformatie wordt gegeven over door de gemeenteraad aangewezen grote investeringsprojecten.

2. (23-05) Het College heeft de bestuursrapportage over het eerste kwartaal van 2006 vastgesteld. In deze rapportage wordt per beleidsveld verslag gedaan van de financiële stand van zaken van de uitvoering van de Begroting 2006.


---- --